Extreme Enduro, Alpe Adria prvenstvo

Raič najbolji, BiH ukupni pobjednik

Darko Raič se okitio titulom prvaka u Pro klasi, dok su njegove klupske kolege (EEK "Mostar") Martin Šego i Kristijan Čilić zauzeli drugo odnosno treće mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 08. 07. 2022. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon utrke u Kreševu, završeno je ovogodišnje izdanje Alpe Adria prvenstva u Extreme Enduru. Na utrkama je nastupilo preko 350 vozača, od kojih se za Alpe Adria prvenstvo bodovalo njih 106 iz 10 europskih zemalja. Vozači su nastupili u 3 klase : Pro, Amater i Veteran.

Ova sezona je u AAEEC bila jako uspješna za BiH. Darko Raič se okitio titulom prvaka u Pro klasi, dok su njegove klupske kolege (EEK "Mostar") Martin Šego i Kristijan Čilić zauzeli drugo odnosno treće mjesto. Odluka vozača i kluba da se fokus u sezoni stavi na nastupe na AAEE prvenstvu se očito isplatila, te su osim svom klubu i gradu, ova trojica vozača donijeli veliko zadovoljstvo i matičnom savezu i Bosni i Hercegovini.

Foto: Motokros / Raič najbolji, BiH ukupni pobjednik 

Iako sa manjim brojem nastupa, vrlo dobar posao ostvarili su i drugi BH vozači, koji su kako vrijeme prolazi, sve respektabilniji na međunarodnoj Enduro sceni (Nalbantić – EK ''Old Wheels'', Hairlahović-EK ''Zavidovići'' i mnogi drugi).

U klasi Amater, pobjednik je Vladimir Grajić (MK "Maršal" Banja Luka) ispred Patrika Ujčića i Mare Zitkovića (Hrv), dok je Ismail Keserović završio prvenstvo na 4. mjestu. Drugoplasirani u klasi Veteran (iza pobjednika Danijela Kolesarića – Hrv i ispred Vladana Komatovića – Srb) je Senad Begić, dok js Samir Nesimović završio na četvrtom mjestu.

BiH je od ukupno 10 zemalja koliko je sudjelovalo na ovogodišnjem AAEEC, uvjerljivo prva u poretku nacija ispred Hrvatske i Srbije.

  / Reprezentacija BiH 
Kopirati
Drag cursor here to close