Tokio

Prvi put u povijesti žena će započeti put olimpijske baklje ka domaćinu igara

Olimpijski odbor Grčke u četvrtak je priopćio da je Anna Korakaki, osvajačica zlatne medalje u streljaštvu na igrama održanim prije četiri godine u Rio de Janeiru, odabrana da ponese prvu baklju ka Tokiju
Sport / Ostali sportovi | 07. 02. 2020. u 08:43 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put žena je izabrana da počne put olimpijske baklje iz rodnog mjesta modernih igara ka gradu domaćinu Olimpijade, a to će u ljeto 2020. godine biti Tokio, prenosi Anadolu Agency (AA).

Olimpijski odbor Grčke u četvrtak je priopćio da je Anna Korakaki, osvajačica zlatne medalje u streljaštvu na igrama održanim prije četiri godine u Rio de Janeiru, odabrana da ponese prvu baklju ka Tokiju, nakon svečane ceremonije paljena plamena 12. ožujka u drevnoj Olimpiji.

Pažljivu koreografiju ceremoniju prevodit će glumica koja će se predstaviti kao grčka svećenica koja će upaliti plamen pomoću ogledala u obliku zdjele fokusiranjem topline sunčevih zraka na svoju baklju. Potom će baklju predati Korakaki.

Potom će baklja u narednih sedam dana prolaziti kroz Grčku prije nego što plamen bude predat dužnosnicimaTokija na ceremoniji u Ateni. Posljednja nositeljica baklje također će biti žena - Grkinja Katerina Stefanidi koja je u Riju osvojila zlatnu medalju u skoku s motkom.

Spyros Capralos, predsjednik OK Grčke rekao je da je izbor Korakaki “povijesni“ trenutak.

Kopirati
Drag cursor here to close