Bez obzira na virus

Olimpijada u Tokiju će biti održana kako je i planirano

''Naravno da će ulazak u Japan biti zabranjen osobama i natjecateljima koji budu zaraženi'', kazao je Erdener.
Sport / Ostali sportovi | 05. 02. 2020. u 09:58 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Ugur Erdener priopćio je da epidemija opasnog korona virusa neće ugroziti održavanje Ljetnih olimpijskih igara predstojećeg ljeta u Tokiju i da će natjecanja biti održana shodno po najavljenom planu.

''Korona virus nema veze sa Olimpijadom 2020 i epidemija neće spriječiti održavanje natjecanja'', kazao je Erdener za Anadolu Agency (AA).

On je kazao da dužnosnici MOK-a prate situaciju u vezi sa epidemijom potencijalno smrtonosnog virusa u Kini.

''Naravno da će ulazak u Japan biti zabranjen osobama i natjecateljima koji budu zaraženi'', kazao je Erdener.

Uporedo s tim, japanski premijer Shinzo Abe ranije je kazao da vlada te zemlje čini sve kako bi spriječila širenje opasnog virusa.

''U kontaktu smo sa svim relevantnim institucijama, uključujući i MOK i Svjetsku zdravstvenu organizaciju kako ne bismo dozvolili da epidemija ugrozi održavanje Olimpijade'', poručio je Abe.

Ljetne olimpijske igre u Tokiju održat će se u periodu od 24. srpnja do 9. kolovoza.

Zbog epidemije korona virusa u Kini su prošlog tjedna obustavljena nogometna natjecanja.
Uporedo s tim, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) je nedavno priopćila da je zbog širenja korona virusa kvalifikacioni košarkaški turnir za Olimpijadu premješten iz kineskog grada u Beograd. Turnir će se u glavnom gradu Srbije održati od 6. do 9. veljače.

Korona virus se početkom godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više zemalja diljem svijeta. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je stanje globalne opasnosti. Brojne aviokompanije obustavile su letove ka Kini.

Nacionalna zdravstvena komisija Kine (NHC) priopćila je da su od posljedica zaraze virusom 2019-nCoV preminule 492 osobe, a da je zaraženo ukupno 24,324 pacijenta. Pod prismotrom je 185.555 ljudi za koje se sumnja da nose opasni virus.

Kopirati
Drag cursor here to close