Podučava zatvorenike

Becker u povlaštenom položaju, ostali zatvorenici se žale

"U normalnim okolnostima morali biste biti ovdje godinama da biste dobili posao asistenta u nastavi", požalio se jedan zatvorenik, piše The Sun. "Becker je takav posao dobio nakon samo nekoliko tjedana."
Sport / Ostali sportovi | 11. 10. 2022. u 01:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno vrijeme su iz zatvora vijesti stizale skoro svakodnevno. Što radi, kako se ponaša, kako se hrani Boris Becker. Onda je uslijedila jedna pauza, ali Becker je u zatvoru u Engleskoj, pa tamošnji mediji naravno pronađu uvijek neku novu vijest, neku zanimljivost.

Boris je već šest mjeseci iza rešetaka, a znamo da je osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog odugovlačenja bankrota. Kako britanski Sun piše nekada najmlađi pobjednik Wimbledona radi kao pomoćni učitelj, on svoje kolege zatvorenike podučava pozitivnim učincima tjelesnog vježbanja i važnosti prehrane.
Međutim, to nervira ostale zatvorenike zatvora Huntercombe.

"U normalnim okolnostima morali biste biti ovdje godinama da biste dobili posao asistenta u nastavi", požalio se jedan zatvorenik, piše The Sun. "Becker je takav posao dobio nakon samo nekoliko tjedana."

Neki rođaci zatvorenika već su se u pismima žalili na tu mjeru, koja je shvaćena kao povlašteni tretman. Međutim, zatvorske vlasti jasno poručuju:

"Nije točno da je postojao bilo kakav oblik povlaštenog tretmana za Beckera."

Ipak, gledajući iz našeg kuta, povlašteni položaj neke velike face nije ništa strašno, međutim ostalim zatvorenicima očito to smeta. Naravno, Becker je imao određenih problema oko "aklimatizacije, što su također novinari saznali od pojedinih uposlenika. Tako je u medije izašla informacija u prvih nekoliko dana u zatvoru Becker paničario čim su se zatvorila vrata ćelije jer je patio od klaustrofobije. Što je njegov advokat demantirao.

"Tamo mu je dobro, s obzirom na okolnosti, ipak živi u zatvoru, u samici", kaže Moser. "Tamo" 480 muškaraca služi svoje kazne. Stranci poput Beckera služe uglavnom između tri i 30 mjeseci. Uglavnom, Becker ne dolazi u kontakt s ubojicama, silovateljima i otmičarima", tvrdi njegov odvjetnik Christian-Oliver Moser.

Jedina poveznica s vanjskim svijetom, Borisu je njegova trenutačna djevojka Lilian de Carvalho Monteiro. Redovito dolazi u Huntercombe u vrijeme posjeta - četiri puta tjedno između 14 i 16 sati - i priča što ima novo o Beckerovim sinovima Noahu (28) i Eliasu (23) te njegovoj majci Elviri, koja živi u Baden-Württembergu.

Kopirati
Drag cursor here to close