Uspjeh

Prve medalje za bh. sportaše na Svjetskim igrama specijalne olimpijade

Uspješan nastup bh. sportaša na igrama upotpunio je stonotenisač Irfan Kulić koji je pobijedio u oba današnja nastupa te maksimalnim rezultatom sa po 3:0 u setovima dobio protivnike iz Senegala i Nigerije.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2019. u 08:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina ima prvu medalju na ovogodišnjim Svjetskim igrama specijalne olimpijade koje se održavaju u Abu Dhabiju, gdje je treće mjesto i brončanu medalju osvojila atletičarka Hiba Sultanović u utrci na 200 metara. 

Uspješan nastup bh. sportaša na igrama upotpunio je stonotenisač Irfan Kulić koji je pobijedio u oba današnja nastupa te maksimalnim rezultatom sa po 3:0 u setovima dobio protivnike iz Senegala i Nigerije. 

Vrlo zapažen nastup i odličan rezultat ostvario je plivač Zlatan Horo koji je u disciplini 50 metara kraul zauzeo odlično peto mjesto. 

Nešto manje uspjeha u današnjim nastupima imale su nogometašice u inkluzivnom ili "unified" nogometu koje su poražene od reperezentacije Indije sa 5:4, iako je bh. tim do vodstva došao u 15. sekundi meča. 

Čestitke bh. sportašima te izvršnoj direktorici Specijalne olimpijade BiH i šefici bh. misije na Svjetskim igrama specijalne olimpijade u Abu Dhabiju Kadi Delić-Selimović uputili su brojni sportaši poput Asmira Begovića, Svjetlane Kitić i mnogi drugi.  

U današnjim nastupima bh. sportaše očekuju nastupi u atletici na 200 metara, nogometašice nastavljaju borbu za mjesta koja bi mogla donijeti medalje, a za medalju će danas igrati i stonotenisači.

Kopirati
Drag cursor here to close