Iznenađenje u Londonu

Preokret reprezentacije Svijeta, junak Tiafoe

Tiafoe je pobijedio i time Svijetu donio prvu pobjedu protiv Europe u ovom natjecanju. U prethodna četiri sudara uvijek su slavili europski tenisači. Iduće godine domaćin Laver Cupu bit će Vancouver.
Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2022. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki preokret posljednjeg dana Laver Cupa u Londonu. Iako je reprezentacije Europe nakon dva dana imala vodstvo 8:4, reprezentacija Svijeta je posljednjeg dana ostvarila sve tri pobjede i na kraju je prva stigla do potrebnih 13 bodova. Podsjećamo, trećeg dana Laver Cupa jedna pobjeda donosi tri boda.

Preokret je krenuo igrom parova. Prvo su Felix Auger-Aliassime i Jack Sock, kanadsko-američka kombinacija, u dramatičnom dvoboju nadigrali Talijana Mattea Berrettinija i Britanca Andyja Murraya 2-6, 6-3, 10-8. Nakon toga se dogodilo veliko iznenađenje, jer su mnogi očekivali sigurno slavlje Novaka Đokovića, ali tako nije mislio protivnik s druge strane mreže. Auger-Aliassime je uspio savladati Đokovića i to u dva seta 6-3, 7-6(3).

Na kraju je čovjek odluke bio Frances Tiafoe. Tiafoe je statirao u prvom setu, od 1-1 Tsitsipas je odjurio do 6-1, ali je od početka drugog seta krenula velika borba. Kulminirala je u tie-breaku koji je trajao gotovo 20 minuta, a Tiafoe je spasio četiri meč-lopte. Isto tako, iskoristio je svoju treću set loptu te u super tie-breaku trećeg seta povesti 8-4.

Uspio se grčki tenisač vratiti do 7-8 i 8-9, ali dalje nije mogao. Tiafoe je pobijedio i time Svijetu donio prvu pobjedu protiv Europe u ovom natjecanju. U prethodna četiri sudara uvijek su slavili europski tenisači. Iduće godine domaćin Laver Cupu bit će Vancouver.

 

Kopirati
Drag cursor here to close