Imao je samo 35 godina

Preminuo poznati kubanski veslač

"Sanjam i razmišljam svaki dan samo o tome kada ćemo opet biti zajedno. Održavam aktivnu komunikaciju sa suprugom i djecom, s majkom, s cijelom obitelji. Zahvaljujući svojoj obitelji postigao sam uspjehe koje sam imao", govorio je Rodriguez.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2023. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz SAD je stigla vijest o smrti poznatog kubanskog veslača, Angela Fourniera Rodrigueza, jednog od ponajboljih koje ova zemlja imala. Rodriguez je preminuo od posljedica srčanog udaraca u svojoj 35. godini. Nije nepoznato ime u svijetu veslanja. Naprotiv. Dva puta je bio srebrni, jednom brončani na svjetskom prvenstvu.

Još 2012. godine je osvojio sedmo mjesto na Olimpijskim igrama, četiri godine poslije je završio kao šesti. Definitivno je Kubanac Angel Fournier Rodriguez bio omiljen u veslačkim krugovima, jedan od najboljih u skifu. Nakon posljednje utrke 2019. godine je odlučio preseliti u Ameriku, živio je u Dallasu. Oprostio se zbog srčanih problema, no prema intervjuu za CiberCuba koji je dao početkom ove godine bio je uvjeren kako je to daleko iza njega.

"Osvojio sam zlato na Panameričkim igrama iza toga i bio sam treći u Svjetskom kupu".

U Americi je nastavio živjeti čekajući završetak papirologije, oko ostanka u SAD i povezivanja s ostalim članovima obitelji:

"Moja obitelj je moj život. Sanjam i razmišljam svaki dan samo o tome kada ćemo opet biti zajedno. Održavam aktivnu komunikaciju sa suprugom i djecom, s majkom, s cijelom obitelji. Zahvaljujući svojoj obitelji postigao sam uspjehe koje sam imao. Sve dugujem njima. Hvala Bogu što ih imam i to mi daje snage i zdravlja da se borim za njih. Vrijeme u sportu bilo je lijepo vrijeme, s medaljama i uspjesima, ali sad živim život oca, supruga, sina. Na kraju sport prolazi, a što ostaje? Obitelj.

Planirao je nastupati i na posljednjim igrama u Tokyu, ali je odustao, točnije, prestao je veslati.

"Želio sam ići u Tokio, ali kako je krenula pandemija koronavirusa, a moja supruga je bila drugi put trudna odlučio sam prestati veslati. Je li mi bilo teško odustati od Tokija? Naravno. Osjećao sam se dobro, pokazatelji na treninzima su bili dobri i onda se sve slomilo zbog koronavirusa. Podignula se velika galama kad sam odlučio otići iz reprezentacije, ali moja odluka je bila nepokolebljiva", pojasnio je tada Fournier Rodriguez.

 

Kopirati
Drag cursor here to close