Novi sport

Mostar dobio lađarsku udrugu - veslanju se mogu pridružiti svi

''Mogućnost veslanja u lađi otvorena je za sve naše sugrađane i radujemo se da približimo ovaj lijepi sport što većem broju ljudi'', poručili su mostarski lađari.
Sport / Ostali sportovi | 29. 01. 2022. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lađarska udruga Mostar započinje s radom u gradu na Neretvi, potvrđeno je iz ove udruge za Bljesak.info.

Kako navode, ovo je prva udruga u Mostaru koja će raditi prvenstveno na novom sportu, treniranju, promidžbi i natjecanju.

''Članove udruge čini dio lađara koji kreću prema svojem trećem natjecanju na maratonu, a predhodna dva su predstavljali HPD Prenj 1933.'', navodi se.

Na skupštini LUM za predsjednika je izabran Darko Karačić, potpredsjednik je Mihovil Ćorić, tajnik Andrej Senkić, dok članove upravnog odbora čine Andrej i Nikša Alilović,Grgur Ćorić,Vijekoslav Rajić, a za tehničku logistiku udruge zadužen je Josip Krešić.

Foto: PR / Lađa na Buni 1912. godine

"Drago mi je da smo krenuli u ovaj projekt posvećen sportu na vodi čime ćemo obogatiti naš grad u sportskom, kulturnom i povijesnom smislu. Lađa, koju smo kupili za treninge na Mostarskom jezeru, povratak je tog tradicionalnog plovila u naš grad nakon više od 100 godina", istaknuo je Darko Karačić.

''Period pred nama iskoristit ćemo za treniranje u teretani, a u prve proljetne dane krećemo na Neretvu i blizinu Mostarskog jezera iskoristit na najbolji mogući način'', dodaju mostarski lađari.

Foto: PR / Mostar dobio lađarsku udrugu

Navode kako veliku pomoć i mogućnost napretka imaju u treneru na vodi Vijekoslavu Rajiću koji je predhodno sudjelovao na nekoliko maratona.

''Mogućnost veslanja u lađi otvorena je za sve naše sugrađane i radujemo se da približimo ovaj lijepi sport što većem broju ljudi'', poručili su mostarski lađari.

''Također kroz udrugu je definirano postojanje i ženske sekcije koja će nastupiti i nositi ime udruge na maratonu lađa u Metkoviću. Stoga, drage sugrađanke i sugrađanki dobrodošli nam došli'', zaključuju iz udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close