Teška bolest

Preminuo hrvatski trener koji je odgojio brojne zvijezde

Nakon teške bolesti umro je Kristijan Schneider.
Sport / Ostali sportovi | 26. 04. 2022. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umro je Kristijan Schneider. Tužna vijest obišla je hrvatski teniski svijet u trenu, Kristijan je imao samo 41 godinu, posljednje tri se borio s teškom bolešću.

''Tužna vijest za tenisku obitelj: nakon teške bolesti umro je Kristijan Schneider. Jedan od naših najpoznatijih trenera, svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti. Bio je trener mnogim teniskim zvijezdama, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je sudjelovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović. Na žalost, Kikijev život se ugasio prerano, u 41. godini. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi. Obitelji ovim putem izražavamo najdublju sućut'', objavio je Hrvatski teniski savez.

Schneider je bio darovit tenisač i izvanredan trener. Ne može biti slučajno da su uz njega odličan tenis igrali svi, koje je trenirao, a posljednjih desetak godina trenirao je dva najveća hrvatska talenta, Anu Konjuh i Bornu Ćorića.

Kao što je nedavno pomagao Petri Marčinko da postane najbolja svjetska juniorka. Teška bolest se vraćala u dva navrata, prošle i ove godine, a borba je svaki put postajala sve napornija i sve teža. Uostalom, na povratku iz Melbournea, gdje je proživljavao agoniju, jer je hitno završio u bolnici, dok je Marčinko imala svoj pohod, Schneider je rekao:

''Nije dobro, na žalost, nije. Jedva sam došao iz Australije, jedva sam izdržao put''.

Najupečatljiviji rezultat ostvario je s Ćorićem, kojega je kroz 2018. godinu doveo do 12. mjesta na rang-listi, titule na turniru u Halleu, dvije pobjede nad Rogerom Federerom. Tko je u tom trenutku mogao pomisliti da će se dogoditi ovo što se dogodilo? Na vijest da je obolio pokušali su mu pomoći i kolege treneri iz cijeloga svijeta, skupljali su novac za njegovo liječenje.

Tuga, golema tuga. Iza Kikija Schneidera ostala je velika obitelj, supruga i četvero djece, pišu Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close