Vladao je godinama

VIDEO I Preminuo legendarni Greg Foster

Nekoliko proteklih godina Foster se borio s amiloidozom, rijetkom bolešću kod koje nakupljanje proteina uzrokuje oštećenje raznih organa. Uostalom, zbog ove bolesti je Foster bio primoran podvrgnuti se transplantaciji srca prije tri godine.
Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2023. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je nedodirljiv na 110 metara s preponama. Osamdesetih i početkom devedesetih. Jedini u povijesti koji je uspio tri puta zaredom biti svjetski prvak. U Helsinkiju, Rimu, Tokyu. Dvoranski svjetski prvak 1991. godine.

Jednostavno, Greg Foster je vladao ovom disciplinom, kao malo koji atletičar koji će doći poslije njega. Deset puta državni prvak, četiri puta na otvorenom, šest puta. Obarao je svjetske rekorde na 50 i 60 metara, dugo vremena bio drugi najbrži čovjek svih vremena u ovoj disciplini, ali nikada nije osvojio zlato na Olimpijadi. što zvuči pomalo nevjerojatno. U Los Angelesu ga je pobjedio Roger Kingdom

Video: Greg Foster u Rimu 1987. godine 

Ipak ni on nije prošao na jednom doping testu. 1990. godine je bio suspendiran na šest mjeseci jer je bio pozitivan na ephedrine za kojeg je tvrdio da se nalazio u njegovim lijekovima protiv astme.

Video: Greg Foster 1991. godine

Nekoliko proteklih godina Foster se borio s amiloidozom, rijetkom bolešću kod koje nakupljanje proteina uzrokuje oštećenje raznih organa. Uostalom, zbog ove bolesti je Foster bio primoran podvrgnuti se transplantaciji srca prije tri godine. Preminuo je u 64. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close