Pogledajte

Predstavljamo trasu Humanitarne utrke

Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2022. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Predstavljamo trasu Humanitarne utrke

U sklopu 6. izdanja  Mostar Run Weekenda, 19.3.2022. godine održati će se humanitarna utrka/šetnja.

Start humanitarne utrke/šetnje je u 9:00 sati ispred tržnog centra Mepas Mall. Staza nastavlja kroz Splitsku i Dubrovačku ulicu.

Nakon okretišta u Dubrovačkoj, na povratku prema ulici Kralja Tomislava (Aveniji) sa lijeve strane pokušajte pronaći jedan od murala nacrtanih u sklopu ''Street Art Festivala Mostar''.

Skretanjem na Aveniju kod Mostarke, nastavlja se trasa koja skreće u ulicu Kralja Zvonimira i ide se prema Parku nobelovaca.

Skretanjem kod kružnog toka u društvu pjesnika A.B.Šimića  i nobelovaca,  književnika Ive Andrića i kemičara Vladimira Preloga, možete osjetit dašak povijest i kulture nakon čega nastavljate uz gradski park Zrinjevac, gdje možete mahnuti velikanu Bruce Leeu i nastaviti pokraj Kosače i preko Rondoa, gdje vas čekaju stari, drevni austrougarski Platani, Dendrološki spomenik prirode.

Utrka se nastavlja duž šetalište Nikole Šubića Zrinskog na čijem kraju je smještena impozantna zgrada Stare gimnazije. Na tren zastanite na Španjolskom trgu i nasmiješite se našim fotografima sa prekrasnom mostarskom gimnazijom u pozadini.

Preko Španjolskog trga i mosta Musala dolazi se na trg Musala gdje je smještena gradska Banja i hotel Neretva. Stara gimnazija (1898.) i Gradska banja (1914.) objekti su izgrađeni tijekom austrougarskog perioda i predstavljaju spoj zapadne i orijentalne arhitekture.

Staza nastavlja kroz Lacinu ulicu, stari mostarski sokak, nakon kojeg prelazite Carinski most te ulazite u ciljnu ravninu i zadnjim atomima snage, ulazite sretni i zadovoljni u cilj sa velikim, vedrim osmjehom. Vremenski limit utrke/šetnje je jedan sta što je dovoljno da se prođe u laganoj šetnji.

Podržimo rad udruge Minores, koja se brine o beskućnicima, socijalno ugroženim osobama i mladima našega grada.

Nasmiješi se i prijavi na www.mostar.run

Za sve sudionike koji do 1. ožujka 2022. godine uplate kotizaciju od 20 KM osigurane su posebno dizajnirane majice.

Kopirati
Drag cursor here to close