Najteži svjetski prvak

Poziv u vojsku dobio i Ruski div, zaboravljeni Nikola Valuev

"Hoću li se odazvati? Da, naravno. Idem se prijaviti. Primio sam poziv baš prije puta u Donbas i tada nisam bio kod kuće. Sljedećeg tjedna definitivno ću se ići prijaviti u ured za registraciju", dodao je Valuev.
Sport / Ostali sportovi | 29. 09. 2022. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji put smo ga gledali u ringu 2009. godine. Izgubio je na poene od Davida Hayea. To je bio njegov tek drugi poraz u karijeri. Prvi je bio onaj od Ruslana Chagaeva, dvije godine ranije u Stuttgartu. Nikolai Valuev je bio svjetski prvak u WBA verziji. Karijeru je zaključio s 50 pobjeda i upravo ta dva poraza. Svijet boksa ga je upoznao kao "Ruskog diva" koji je krenuo kao atletičar, bacač diska, a onda je malo bio konobar, malo poljoprivrednik. U boksu se našao s nekih 20 godina, uspon je krenuo nakon što je potpisao ugovor sa Sauerland Teamom. Ovaj kako mnogi kažu najteži svjetski boksački prvak ikad ponovo je ovih dana u medijima. Jer je dobio poziv za mobilizaciju.

"Da, primio sam poziv. Hoću li se odazvati? Da, naravno. Idem se prijaviti. Primio sam poziv baš prije puta u Donbas i tada nisam bio kod kuće. Sljedećeg tjedna definitivno ću se ići prijaviti u ured za registraciju", dodao je Valuev kojem su 2010. godine dijagnosticirani ozbiljni koštani problemi, zbog čega je završio na operaciji, te su mu liječnici savjetovali prijevremeni kraj boksačke karijere.

Nikolai Valuev je prije izbijana rata u Ukrajini bio zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Saveza Bjelorusije i Rusije.

"Nemoguće je stajati po strani, današnji događaji utječu na cijeli postsovjetski prostor. Ali prije svega pogađaju narode, ljude koji su u nedavnoj prošlosti živjeli u istoj državi i obrazovani na temelju zajedničke povijesti. I nije važno govorimo li bjeloruski, ruski ili ukrajinski, mi smo jedan narod, imamo puno toga zajedničkog", izjavio je početkom rata Valuev.

Kopirati
Drag cursor here to close