Pokušava se vratiti

Pouille: Skoro sam poludio zbog tenisa

"Nisam od onih momaka koji mnogo govore. Na trening sam stizao iscrpljen, što je bilo iritirajuće. Bio sam u lošoj fazi. I donio sam odluku da prestanem. Da nisam, završio bih u ludnici", priznao je Pouille.
Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2023. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednom trenutku karijere je bio TOP 10 igrač, polufinalista Australian Opena. Bio je jako neugodan tih godina na svim podlogama. Uostalom, Lucas Pouille osvajao je turnire na tvrdim podlogama, tepihu u dvorani, na travi. I onda je polako počeo padati. Ozljeda za ozljedom, operacije, depresija. Danas ima ranking za Futurese, trenutačno je na 459. mjestu. Po prvi put je za medije u Francuskoj ispričao, što je sve prošao posljednjih godina.

"Upao sam u depresiju, otkrio sam svoju tamnu stranu, bojao sam se što bi se moglo dogoditi. Jednostavno sam prestao spavati. Nisam spavao danima. Trener bi ušao u moju sobu, ja sam samo gledao u plafon. Počeo sam da pijem. Svakog jutra moj trener Felix Mantilla bi me pitao, "ti ne spavaš?". "Da, da, imam alergije, na grinje, na polen, travu". Lagao sam ga. Zatvarao sam se u sebe, nisam nikom pričao. Jer nisam od onih momaka koji mnogo govore. Na trening sam stizao iscrpljen, što je bilo iritirajuće. Bio sam u lošoj fazi. I donio sam odluku da prestanem. Da nisam, završio bih u ludnici", priznao je Pouille.

Problemi su za Francuza počeli nakon jedne ozljede:

"Dva tjedna bio sam u bolnici u Nici u hiperbaričnoj komori kako bi mi to pomoglo da mi rana zaraste brže. Bio sam okružen bolesnim ljudima, koji umiru, koji su u terminalnoj fazi kancera, a ja sam tamo bio zbog slomljenog rebra. To može da pomogne da stavite stvari u perspektivu, ali mene je to dotuklo", naglasio je Francuz koji ipak ne odustaje od svoje teniske karijere. Njegova najveća želja u ovom trenutku je nastupiti na Olimpijskim igrama naredne godine u Parizu.

"Kad si mlad i zarađuješ novac, iskorištavaš ga, vidiš prioritete tamo gdje ih u stvarnosti nema. Sada sam zreliji. Imam svoju kćer. To je važnije od kupnje lijepe odjeće ili lijepog automobila. To prije nije bio moj slučaj. Danas me vesele jednostavne stvari. Ali neizbježno se mijenja vaš stil života. Od polufinala Grand Slama do prvih kola Challengera ima nekoliko nula manje", slikovito je objasnio Pouille.

"Mislim da ego igra vrlo važnu ulogu. Nestrpljenje za povratak na najvišu razinu. Imao sam priliku doživjeti velike emocije, igrati najveće turnire na svijetu, doći do polufinala Grand Slama. Nisam imao potrebnu poniznost i nije lijepo misliti da ti nedostaje poniznosti", dodao je na kraju Francuz koji zna kako bi nova ozljeda vrlo vjerojatno značila i kraj karijere.

Kopirati
Drag cursor here to close