Čekamo popravni

Poraz za odbojkašice i odbojkaše BiH

Pored odbojkaša, sinoć su i odbojkašice doživjele novi poraz. Iako su jako dobro igrale te uspjele osvojiti treći set, to nije bilo dovoljno za nove bodove. Konačni rezultat bio je 3:1 za Francusku.
Sport / Ostali sportovi | 02. 06. 2022. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obje odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine doživjele su poraze u CEV ligama.

Muškarci su u okviru trećeg kola CEV Srebrene lige poraženi u Rumunjskoj rezultatom 3:0. Rumunski odbojkaši opravdali su epitet favorita na ovoj utakmici i zasluženo osvojili bodove. Naši odbojkaši su u sva tri seta imali svoje prilike, ali je malo nedostajalo da se te prilike iskoriste.

Rumunji ostaju prvi na tabeli sa 3 pobjede, na drugom mjestu su odbojkaši Sjeverne Makedonije, koji su sinoć na domaćem terenu izgubili od Albanaca sa 1-3. Albanci su na trećem mjestu, dok su naši odbojkaši trenutno na posljednjem mjestu.

Priliku za popravni naši reprezentativci imaju već u subotu, kada će u dvorani 'Mejdan' u Tuzli dočekati reprezentativce Rumunjske. Naši reprezentativci sigurno mogu pružiti kvalitetnu igru i uz pomoć navijača doći do novih bodova.

Pored odbojkaša, sinoć su i odbojkašice doživjele novi poraz. Iako su jako dobro igrale te uspjele osvojiti treći set, to nije bilo dovoljno za nove bodove. Konačni rezultat bio je 3:1 za Francusku.

Sve izabranice izbornika Ljubičića su dobile priliku da pokažu svoje umijeće. Francuskinje su i dalje prve na tabeli sa maksimalnim brojem bodova, druge su odbojkašice Španjije sa 3 boda, a naše reprezentativke su trenutno posljednje bez bodova.

Uzvratna utakmica ove dvije ekipe je zakazana za subotu. Odbojkašice Bosne i Hercegovine u dvorani "Mejdan" u Tuzli dočekuju reprezentativke Francuske. Utakmica počinje u 21:00 sati. Utakmica će biti prenesena uživo na javnom servisu BHT1, web stranici bhrt.ba te na EuroVolley.tv.

Dvorana "Mejdan" će biti otvorena za gledatelje, ulaznice su u prodaji, a cijena ulaznice po utakmici je 10KM. Ulaznice se mogu rezervisati na web stranici osbih.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close