Ponovo je broj jedan

Poljakinja projurila do naslova

Sve je trajalo manje od sat vremena. Iga Swiatek je ispustila jedan gem protiv Jessice Pegule, bilo je 6-1, 6-0.
Sport / Ostali sportovi | 07. 11. 2023. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od tenisača, tenisačice su nešto ranije zaključile svoju sezonu. Ovaj put je završni turnir najboljih osam igračica igran u Cancunu, što je po izjavama igračica bio totalni promašaj. Nisu tenisačice bile zadovoljne organizacijom cijelog turnira, koji se igrao na otvorenom, pa su još dodatno imale problema sa lošim vremenom.

Na kraju je i samo finale bilo čudno. Sve je trajalo manje od sat vremena. Iga Swiatek je ispustila jedan gem protiv Jessice Pegule, bilo je 6-1, 6-0.

Tako je Poljakinja po prvi je put u karijeri osvojila naslov pobjednice završnog turnira najboljih osam tenisačica na svijetu. Trijumfom u Cancunu 22-godišnja Swiatek vratila se i na vrh ljestvice najboljih igračica svijeta te će 2023. godinu završiti na prvom mjestu ispred Arine Sabalenke koju je svladala u polufinalu Cancuna.

"Hvala vam, ljudi, za podršku tijekom cijelog ovog turnira. Ovaj tjedan nije bio lagan, ali zbog vas je na kraju ispao poseban. Jesse, želim ti čestitati na sjajno odigranoj sezoni i postojanosti u igri. Nadam se da ćemo obje i dalje napredovati te odigrati još puno međusobnih finala", poručila je Poljakinja nakon još jednog sjajnog niza - 11. uzastopne pobjede, a čak 68. ukupno ove sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close