Gost Franjo Lovrić

PODCAST | Veseli osmijeh za posebnu trkačku razglednicu Mostara

Sport / Ostali sportovi | 13. 03. 2022. u 08:15 Bljesak.info
Franjo Lovrić najavljuje Mostar Run Weekend

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O ovogodišnjem polumaratonu, važnosti jednog ovakvog događaja za grad Mostar, organizaciji istog, ali i važnosti trčanja, fizička aktivnost doprinosi zdravlju stanovništva, razgovarali smo s Franjom Lovrićem prvom čovjekom organizacijskoj odbora, u drugom izdanju epizode Podcast Sport Centar, portala Bljesak.info.

Podsjetimo, polumaratonska utrka ''Mostar Half Maraton'' je osmišljena kao posebna trkačka razglednica grada Mostara. Start utrke je s mosta Vojno-Potoci. Tijekom utrke trkači prijeđu preko 6 gradskih mostova, pokraj najljepših dijelova grada te prirodnih i kulturnih znamenitosti. Staza utrke posjeduje AIMS (Asocijacija internacionalnih maratona i trka na duge staze) certifikat. Svake godine jedan veliki dio manifestacije kroz humanitarnu utrku građana u dužini od 4 kilometra organizira se s ciljem pružanja pomoći nekoj od ciljnih grupa. Ova utrka svake godine privuče sve veći broj trkačkih početnika svih dobnih kategorija što dodatno rezultira razvojem trkačke zajednice te promocije aktivnog životnog stila.

Organizacijom utrke za djecu kod najmlađih se želi razviti navika za tjelesnim vježbanjem i aktivnim životnim stilom. Nasuprot negativnoj praksi u kojoj je često sport rezerviran samo za najbolje, smisao ove utrke je potaknuti svu djecu da se bave sportskim aktivnostima. U skladu s tim sva djeca koja sudjeluju u ovoj utrci su proglašena pobjednicima. 2021. godine utrka je po prvi puta održana u kružnom formatu i u dužini od 400 m kao samostalni događaj u Parku Zrinjevac. Park je uistinu bio ispunjen dječjom radošću, te zadovoljnim i ponosnim roditeljima – prizor kakvih nam više treba u gradu Mostaru.

Ovogodišnji zaštitni znak manifestacije Mostar Run Weekend 2022. je osmjeh, onaj iskreni, topli, veseli osmijeh, onaj koji vraća nadu i uljepšava dan i sastavni je dio svih trkačkih manifestacija. Naš ovogodišnji partner humanitarne utrke je Minores, organizacija za pomoć beskućnicima, socijalno ugroženim osobama i mladima. Oni svojim radom nastoje vratiti osmjeh na lica najpotrebitijima, a mi ih svojim sudjelovanjem u utrci/šetnji možemo podržati u njihovim nastojanjima.
Kopirati
Drag cursor here to close