Svjetska liga

Hrvatska i Srbija suvereno vladaju svjetskim vaterpolom

Hrvatska je u polufinalu Svjetske lige slavila protiv Španjolske sa 10:8. Hrvatska će u finalu igrati protiv domaćina Srbije koja je bila bolja od Australije.
Sport / Ostali sportovi | 22. 06. 2019. u 22:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak bio je zadovoljan nakon nove dobre partije "Barakuda" i prolaza u finale Svjetske lige. Hrvatska je u polufinalu slavila protiv Španjolske sa 10:8 (5-1, 3-2, 2-4, 0-1).

Hrvatska je do pobjede protiv Španjolske stigla ponajviše zahvaljujući iznimno raspoloženom vrataru Marku Bijaču koji je ostvario čak 16 obrana te sjajnom otvaranju utakmice.

Za Hrvatsku su po dva puta pogađali Garcia i Vrlić, dok su po jedan pogodak ubilježili Šetka, Buljubašić, Joković, Lončar, Fatović i Benić. Za Španjolce je najčešće pogađao Alberto Munarriz Egana, postigavši tri gola.

Hrvatska će u finalu igrati protiv domaćina Srbije koja je bila bolja od Australije.

Domaćin turnira Srbija je svladala Australiju sa 16-11 (6-2, 3-2, 2-3, 5-4). Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Filip Filipović s pet golova, Andrija Prlainović je dodao tri, dok je Joseph Kayes postigao tri gola za Australiju.

Pobjednik Svjetske lige izborit će nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

"Ovo ne ide u prilog ni Srbiji ni Hrvatskoj, mi smo dvije najbolje reprezentacije na svijetu. Naši igrači su već malo opterećeni godinama i kada se igraju Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, to je ipak druga priča, budući da imaju po dva dana odmora, tako da sutra će presuditi tko bude spremniji i odmorniji. Mane i prednosti Srbije znamo, kao što oni znaju naše, ali ono što ja želim je da svi zajedno uživamo u jednoj vrhunskoj, sportskoj, vaterpolo predstavi, budući su to dvije najbolje ekipe na svijetu koje su obilježile zadnjih 10 godina vaterpola. Ulog je ogroman, mi smo možda u malo podređenom položaju jer igramo u Beogradu, ali s druge strane, neka nam to bude i neki motiv više. To ću igračima i reći, želim da sutra pobijedimo Srbiju u jednoj pravoj, sportskoj utakmici, pa na kraju tko pobjedi pruži ruku. Ukoliko to bude moja momčad biti ću najsretniji čovjek na svijetu, a ako bude Srbija, ja ću im sportski čestitati", rekao je hrvatski izbornik Tucak.

Hrvatska i Srbija su već odigrale utakmicu u grupnoj fazi, a tada je slavila Srbija sa 11:10.

Kopirati
Drag cursor here to close