''Konjic Open 2022.''

Počeo Festival šaha u Konjicu

Organizator će podijeliti 10 redovnih i 16 specijalnih nagrada na turniru
Sport / Ostali sportovi | 26. 02. 2022. u 21:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u Konjicu je subotu 26. veljače 2022. godine svečano otvoren 11. međunarodni šahovski turnir ''Konjic Open 2022'' povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobađanje grada Konjica od fašizma.

Otvaranju turnira prisustvovao je potpredsjednik Vlade HNŽ i Ministar financija u Vladi HNŽ Adnan Faladžić, a svim sudionicima se obratio direktor turnira Sulejman Mulić, koji je svima poželio ugodan boravak u gradu na Neretvi, te puno uspjeha u sljedećim danima.

Na ovogodišnjem turniru koji se realizira u Kongresnoj dvorani hotela Garden City u Konjicu u vremenskom razdoblju od 26. veljače do 1. ožujka 2022. godine, sudjeluje preko 100 igrača iz 8 šahovskih federacija – Albanije, Crne Gore, Finske, Hrvatske, Kine, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine. Ovogodišnji turnir je jedan od najjačih u BiH, i registriran je kod Svjetske šahovske organizacije (FIDE) za obračun rejtinga i napredak na svjetskoj rang listi.

Foto: PR / Festival šaha u Konjicu

Organizator će podijeliti 10 redovnih i 16 specijalnih nagrada na turniru. Organizaciju ovog šahovskog turnira je u punom kapacitetu omogućila Općina Konjic na čelu sa gradonačelnikom Osmanom Čatićem.

U sklopu turnira, danas je odigran i 11. Međunarodni blitz turnir ''Sjećanje na majstora Adija Kosovca'', gdje je učešće uzeo 91 igrač iz 5 zemalja. Najuspješniji igrač turnira bio je Rijad Burović, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close