Talentirani skakači uče od najboljih

Počeo Duqueov Under my Wiiings kamp u Mostaru

Prva serija Red Bull Cliff Divinga održat će se u četvrtak 7. rujna s kamenog luka Starog mosta (djevojke od 13:45, muškarci od 14:15 sati), druga je na rasporedu u petak i to s postavljene platforme (14:00 i 14:30 sati)
Sport / Ostali sportovi | 05. 09. 2023. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči još jednog spektakularnog natjecanja u okviru Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, koje se održava ovog vikenda u Mostaru, aktivnosti u gradu na Neretvi itekako ima jer je počeo trening kamp legendarnog Orlanda Duquea.

Nekadašnji kolumbijski skakač i šampion te aktualni sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetske serije, Orlando Duque, predvodi kamp koji će trajati do 6. rujna, nakon čega će mladi skakači imati priliku da ostanu u Mostaru i promatraju pretposljednje natjecanje u sezoni.



Petnaest talentiranih mladih skakača I skakačica iz cijelog svijeta dobilo je priliku za sudjelovanje u kampu. To su Orlando Alfero, Jamie Whooley i Marc Schildknecht iz Švicarske, Frédéric Gagné, Charles Labadie, Alex Tiaglei, Noland Lazary, Zita Bernatsky i Caitlyn Padgett iz Kanade, Stepan Movchan, Vladyslav Balkin i Nelli Chukanivska koji dolaze iz Ukrajine, Francuz Charles Jouys, Meksikanka Alejandra Aguilar te Španjolka Carlota Gonzales.

Usprkos jakom vjetru u Mostaru tijekom jučerašnjeg dana, mladi skakači su prvog dana kampa skakali s trening platforme, dok se teorijski dio održao u prostorijama Kluba skakača Mostari. Imali su priliku sudjelovati u radionici i družiti s Duqueom te aktualnom šampionkom i trenutno vodećom u ukupnom poretku, Australkom Rhiannan Iffland.

Foto: Jadran Čilić / Počeo Duqueov Under my Wiiings kamp u Mostaru

U utorak ih također čekaju dva treninga, ali i još jedna radionica tokom koje će od fizioterapeutkinje Angele Passenbrunner učiti o prevenciji povreda. Mladim talentima koji sanjaju o natjecanju u Red Bull Diving Svjetskoj seriji će ovi savjeti definitivno dobro doći. Za srijedu je planiran posljednji trening kampa.

"Red Bull Under My Winings je zaista sjajan projekt koji radimo s mladim skakačima. Pokušavamo skakače izvesti na pravi put, kako bi se počeli natjevati u Red Bull Cliff Diving natjecanju. Ovo je najlakši i najsigurniji način da to urade. Veoma je uzbudljivo, ovdje su skakači iz različitih zemalja svijeta i njihovi treneri. Razmjena ideja i informacija doprinosi razvoju njihovih karijera, mislim da će biti velikih uspjeha nakon ovoga", izjavio je Duque, koji je očigledno zadovoljan razvojem kampa, ali i sretan zbog boravka u Mostaru.

Foto: Jadran Čilić / Počeo Duqueov Under my Wiiings kamp u Mostaru

"Sjajan je osjećaj ponovo biti u Mostaru, kao da sam se vratio kući. Bio sam u ovom gradu mnogo puta u proteklim godinama i skakao s ovog mosta, osjećaj je zaista dobar. Ovaj grad živi i diše cliff diving, drago mi je svaki put kad dobijem priliku da dođem ovdje", izjavio je Orlando.

Kao što je već najavljeno, sudionici kampa Red Bull Under My Winings će moći uživo pratiti skokove s platforme postavljene na Starom mostu u Mostaru, koji je ujedno i pretposljednja stanica u ovogodišnjem prvenstvu.

Podsjetimo, prva serija Red Bull Cliff Divinga održat će se u četvrtak 7. rujna s kamenog luka Starog mosta (djevojke od 13:45, muškarci od 14:15 sati), druga je na rasporedu u petak i to s postavljene platforme (14:00 i 14:30 sati), dok je subota rezervirana za finale (od 14:00 sati).

Kopirati
Drag cursor here to close