Feels like home #Mostar

Orlando Duque stigao u BiH, emotivnom porukom na društvenim mrežama oduševio Mostarce

Ovo će biti prvi susret Karizmatični Kolumbijac uvijek je rado viđen gost u našoj zemlji, a u Mostaru ga već smatraju "domaćim".
Sport / Ostali sportovi | 04. 09. 2023. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Red Bull Cliff Diving Svjetska serija ovog tjedna stiže u Mostar, s prvim skokovima zakazanim za četvrtak, 7. rujna, gdje će mnogobrojni bh. ljubitelji adrenalinskih sportova i turisti ponovo uživati u vještinama najboljih skakača svijeta.

Simbol ovog spektakla, legendarni Kolumbijac Orlando Duque već je stigao u Mostar, a emotivnom porukom na Instagramu ponovo je dirnuo sve Mostarce.

Duque je jedna od od ključnih ličnosti u Red Bull Cliff Divinga, s briljantnom karijerom, tokom koje je savladao brojne zahtjevne izazove i prepreke.

Nakon završetka aktivne sportske karijere, posvetio se razvoju cliff divinga i mladih generacija skakača. Trenutno ima funkciju sportskog direktora Red Bull Cliff Diving Svjetske serije, a u Mostar je stigao i kako bi vodio trening kamp za mlade skakačke nade iz cijelog svijeta na trening platformi koju je otvorio prošle godine u gradu na Neretvi.

Odmah po dolasku u Mostar oglasio se na društvenoj mreži Instagram sa slikom prelijepog Starog mosta u Mostaru i riječima "Kao da sam došao kući" ("Feels like home #Mostar").

Karizmatični Kolumbijac uvijek je rado viđen gost u našoj zemlji, a u Mostaru ga već smatraju "domaćim".

"Kad dođem ovdje u BiH i vidim most, poželim da skočim. Atmosfera je odlična, grad 'diše' za skokove. Ljudi ovdje osjećaju i cijene skokove, znaju imena takmičara i prepoznaju ih na ulici. Ovdje dolazim već godinama i svaki put uživam.", rekao je Duque prilikom dolaska u Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close