Grand slam

Počeo Australian Open, hrvatske tenisačice uspješne

Hrvatske tenisačice Donna Vekić i Petra Martić plasirale su se u 2. kolo Australian Opena, nakon super uvjerljivih pobjeda protiv renomiranih suparnica u prvoj rundi prvog Grand Slam turnira sezone.
Sport / Ostali sportovi | 14. 01. 2019. u 07:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Borna Ćorić

U noći sa nedjelje na ponedjeljak počeo je prvi teniski Grand Slam turnir sezone, Australian Open.
Ovo će biti 107. izdanje turnira koje će biti održano od 14. do 27. siječnja, a prvo na kojem će se u posljednjem setu igrati tie-break.

Naime, do sada se u odlučujućem setu igralo bez tie-breaka, te je pobjednik bio onaj igrač koji je dobio s dva gema razlike. No, nakon što se ove godine peti set polufinalnog meča između Johna Isnera i Kevina Andersona odužio na čak tri sata (26:24), vodstvo Australian Opena je odlučilo uvesti tie-break koji će se ipak razlikovati od onih na običnim turnirima.

Dok se"obični" tie-breakovi igraju do 7 poena ili na 2 poena razlike nakon što rezultat bude 6:6, a na Australian Openu će se igrati do 10 poena ili na 2 poena razlike ukoliko rezultat bude 9:9.

Titulu pobjednika turnira brani Roger Federer, a uz njega najveći favorit za titulu je, naravno, Novak Đoković. Zanimljivo, upravo njih dvojica imaju najviše titula na Australian openu, po šest.

Rafael Nadal nije u potpunosti spreman, ali će nastupiti, baš kao i Andy Murray kojem bi ovo takmičenje moglo biti i posljednje u karijeri.

Đokoviću i Federeru će najveća prijetnja biti mlade nade svjetskog tenisa, prvenstveno Alexander Zverev, ali itekako opasni mogu biti i Stefanos Tsitsipas i Karen Hačanov.

BiH predstavljaju Damir Džumhur i Mirza Bašić.

Foto: AFP / Donna Vekić

Hrvatske tenisačice Donna Vekić i Petra Martić plasirale su se u 2. kolo Australian Opena, nakon super uvjerljivih pobjeda protiv renomiranih suparnica u prvoj rundi prvog Grand Slam turnira sezone.

Vekić je u susretu 1. kola nadigrala Francuskinju Kristinu Mladenović sa 6-2, 6-4, dok je Martić bila bolja od Britanke Heather Watson sa 6-1, 6-2.

Obje hrvatske tenisačice prikazale su sjajan tenis i potvrdile dobru formu na početku sezone. Suparnice u 2. kolu također su po mjeri našim igračicama i lako se može dogoditi da ih obje vidimo i u 3. kolu.

Martić će suparnica u 2. kolu biti Čehinja Marketa Vondroušova, koja je nadigrala Ruskinju Jevgeniju Rodinu sa 6-3, 6-2. Vekić će igrati protiv Australke Kimberly Birrell, koja je bila bolja od Španjolke Paule Badose.

Kopirati
Drag cursor here to close