Voli raditi

Pobjednik Roland Garrosa u parovima trenutačno radi u supermarketu

"Oni svakoga jutra ustaju u pet sati, pola sata kasnije su već na radnom mjestu, pune regale i vitrine. Za razliku od njih, ja sam svoj hobi uspio pretvoriti u profesiju, stoga sad još više cijenim njihov rad".
Sport / Ostali sportovi | 25. 04. 2020. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Kevin Krawietz (lijevo) osvijio je prošle godine s Andreasom Miesom French Open u konkurenciji muških parova

Njemački profesionalni tenisač Kevin Krawietz, specijalist za igru parova, osvojio je 2019. Roland Garros, skupa sa svojim zemljakom Andreasom Miesom.

Tenisači koji osvajaju Grand slamove u pravilu ne trebaju brinuti o svojim financijama, jer su nagrade izdašne, a takve titule privlače i sponzore, tako da novac jednostavno 'kaplje' sa svih strana.

Međutim, u vrijeme velike stanke koju je u profesionalnom tenisu prouzročila pandemija koronavirusa, 28-godišnji Krawietz radi u smjenama u jednom supermarketu u Münchenu, piše Spiegel.

"Već nekoliko tjedana radim u jednom diskontu na bazi tarife 450 eura", izajvio je tenisač.

Kaže kako s kolegama puni police u marketu, a trenutačno brine o tome da uvijek ima dovoljno sira i kobasica u ponudi.

"Staramo se za kobasice i sir u vitrini, sklanjamo prazne kartone i sve održavamo čistim od otpada", kaže Kevin Krawietz.

Tjedan prije toga radio je kao zaštitar ispred marketa, dezinficirao prazna kolica i brinuo za ostale segmente u području sigurnosti i higijene u marketu.

"Mnogi moji kolege iz marketa kojima je ovo osnovno zanimanje, svakoga jutra ustaju u pet sati, pola sata kasnije su već na radnom mjestu, pune regale i vitrine. Za razliku od njih, ja sam svoj hobi uspio pretvoriti u profesiju, stoga sad još više cijenim njihov rad", kaže tenisač koji je dosad od turnira zaradio nešto manje od milijun eura.

Kaže kako je oduvijek razmišljao o tome da se jednoga dana posveti nekom običnom zanimanju.

Ipak, koliko god to u budućnosti bude moguće, namjerava još nekoliko godina igrati profesionalni tenis, a formu održava trodnevnim treninzima u tjednu, kao i vožnjom inline rola.

Kopirati
Drag cursor here to close