Coco Gauff igra dva finala

Pobjedila depresiju i evo je u finalu

" U tim mračnim mislima čovjek ni ne gleda na pozitivne stvari. Nije to imalo puno veze s tenisom, već s žongliranjem svim odjednom. Bila sam izgubljena, zbunjena i previše sam razmišljala o tome što ja želim i što drugi žele" prisjeća se Gauff.
Sport / Ostali sportovi | 04. 06. 2022. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upoznali smo je 2019. godine kada je kao 15 - godišnjakinja igrala u osmini finala Wimbledona. Nešto kasnije će iz kvalifikacija doći do naslova u Linzu.

Već tada je Coco Gauff etiketirana kao nasljednica Serene Williams. Prošle godine je došla do četvrtfinala Roland Garrosa, sada je najmlađa finalistica istog turnira nakon Kim Clijsters. Naravno, u ženskom tenisu stvari često znaju otići u nekom drugom pravcu i samo najbolje ali i psihološki jake mlade igračice mogu proći kroz krizu koja se pojavi. Pogledajte Raducanu i njene probleme nakon US.Opena. I Coco se u jednom trenutku našla u velikim problemima.

Kaže kako su njene sumnje o prihvaćanju života profesionalne tenisačice isplivale kada je prvi puta nastupila na Wimbledonu kao junior, i to samo godinu dana nakon uspjeha u seniorskoj kategoriji.

"Baš prije tog Wimbledona, osjetila sam da nemam baš puno prijatelja. U tim mračnim mislima čovjek ni ne gleda na pozitivne stvari. Nije to imalo puno veze s tenisom, već s žongliranjem svim odjednom.Bila sam izgubljena, zbunjena i previše sam razmišljala o tome što ja želim i što drugi žele. Puno sam razmišljala i plakala. Znam da sam iz svega izašla jača i bolja nego ikad.Definitivno osjećam pritisak, ali ne zbog svojih ranijih rezultata, nego zato što samu sebe opterećujem dok sam na terenu. U posljednje vrijeme to nije bio pritisak da pobjedim, već da se dobro zabavim i da odigram na pravi način" dodaje Coco koja je povezala dva finala u Parizu. U konkurenciji parova zajedno sa Jessicom Pegulom će igrati protiv domaće kombinacije Mladenović - Garcija.

Prije toga naravno slijedi veliko finale, na drugoj strani je Iga Swiatek. Poljakinja, najbolja na svijetu, na trenutačnom omjeru 34-0.

"Mnogo mi ovo znači, sretna sam i nisam očekivala, jer nisam imala najbolje rezultate prije ovog turnira. Mislim da sam ranije od nekih drugih igračica naučila kako da se nosim s nekim stvarima, ali još učim. Igraću rasterećeno, a mislim da sve može da se desi u jednom Grand Slam finalu. Ako podignem trofej, ništa mi se u životu neće promijeniti – oni koji me vole, voliće me nezavisno od toga. Mislim da sam spremna za trofej, ali ne stavljam pritisak na sebe. Mislim da postoji fina ravnoteža između vjere u sebe i pretjeranog pritiska na sebe" kaže na kraju Gauff.

Kopirati
Drag cursor here to close