Novu slučaj u svijetu sporta

Plivačica optužila oca za zlostavljanje

"Nakon tolike boli i borbe odlučila sam govoriti o ovoj temi jer smatram da je to neophodno. Zlostavljana sam. I to od čovjeka od kojeg sam trebala dobiti najveću ljubav i prihvaćanje. Zlostavljao me moj otac", kaže Liliane.
Sport / Ostali sportovi | 07. 01. 2022. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Sjedinjenih Američkih Država u kojima smo imali jako puno teških slučajave slučajeva zlostavljanja, iste vijesti i informacije nam dolaze iz Mađarske. Liliána Szilágyi, srebrna s Europskog prvenstva 2016. godine u Londonu u malim bazenima je optužila oca i trenera Zoltana da ju je godinama zlostavljao.

Zoltan je, inače, i sam bio plivač, trostruki olimpijac, i Mađarska je dugo imala idealiziranu sliku o ovoj uspješnoj obitelji. No, sudeći prema svjedočanstvu 25-godišnje Liliane, to je bila samo maska. Krajem prosinca na svom Instagram računu objavila je fotografije na kojima je vezana i uplakana, s modricama na licu, a ilustracije su i posebno su napravljene da dočaraju kroz što prolazi.

"Zlostavljana sam. Nakon 25 godina spremna sam izgovoriti najteže riječi koje sam ikada morala. Nakon tolike boli i borbe odlučila sam govoriti o ovoj temi jer smatram da je to neophodno. Zlostavljana sam. I to od čovjeka od kojeg sam trebala dobiti najveću ljubav i prihvaćanje. Zlostavljao me moj otac. Fizički. Psihički. Seksualno", tako je svoju ispovijest na Instagramu započela Liliana Szilagyi.

Dodala je da je zlostavljanje počelo još dok je bila dijete.
"Bilo je neprekidno i nepredvidivo, uživao je u primjeni svoje moći nada mnom. Bilo da se radi o tjelesnom kažnjavanju, zastrašivanju, uskraćivanju ljubavi i pažnje ili seksualnom zlostavljanju. Godinama sam bila spremna činiti sve za njegovo prihvaćanje i ljubav, sve dok nisam shvatila da živim u savršenoj iluziji. U omotaču u kojem sam mislila da je normalno da otac pretuče majku pred mojim očima ako mu se nije svidjelo to što je rekla ili učinila. U omotaču u kojem su, ako nisam postigla očekivani rezultat, slijedila zanemarivanja i razne kazne. U kojem nisam mogla imati vlastitu riječ, mišljenje, prosudbu ili svrhu. U tom svijetu bila sam samo instrument, savršena lutka. Vanjski svijet nije vidio ništa osim obitelji pune ljubavi, koja je oduševljena uspjehom i rezultatima svjetske klase. Nitko nije vidio da nas je glava obitelji tukao kod kuće. Svim snagama smo branili njega i njegova djela, bili smo ucijenjeni. Sve je to mogao učiniti jer je prethodno polako degradirao našu osobnost, oduzeo nam svijest i emocije... Bio je to jako dug put koji sada ostavljam iza sebe. Mislim da biste mogli vidjeti moj oporavak do danas. 2016. godine nakon Europskog prvenstva prekinula sam sve veze s ocem', rekla je Ljiljana i dodala:

"Želim dodati da je ovo moja borba i moje priznanje. Moja majka će sigurno dobiti puno pitanja. Molim vas ne tražite je i nemojte je osuđivati jer nismo u poziciji da otvoreno govorimo o traumama kroz koje smo prošli'.

Osvrnula se i na komentar svog oca Zoltana koji je demantirao njezine navode i dodao da mu je svaka njezina laž nož u srce, kao i da će se istina dokazati tijekom sudskog postupka. Rekao joj je i da više ne koristi njegovo prezime, već da uzme majčino.Liliana je sve veze s ocem prekinula 2016. godine, nakon Europskog prvenstva na kojem je osvojila srebro na 200 metara leptir.Szilagyi je poručio kako kako nikad nije udario ni nju, ni njezinu majku i sestru.

Kopirati
Drag cursor here to close