Kakva je sudbina Davis Cupa

Piqueova tvrtka i ITF raskinuli ugovor vrijedan milijarde

Cosmos, čiji je osnivač bivši španjolski nogometaš Gerard Pique, i ITF su se 2018. godine obvezali na promjene u formatu Davis Cup natjecanja, no nakon pet godina suradnje okončali zajedničku priču.
Sport / Ostali sportovi | 13. 01. 2023. u 01:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor je bio potpisan na 25 godina i sve je u svojoj ranoj fazi izgledalo poprilično idilično. Međutim, stvari su nakon pet godine otišle u nekom drugom pravcu.

Cosmos, čiji je osnivač bivši španjolski nogometaš Gerard Pique, i ITF su se 2018. godine obvezali na promjene u formatu Davis Cup natjecanja, no nakon pet godina suradnje okončali zajedničku priču. Prvobitno, u želji za popularizacijom reprezentativnog tenisa, ugovor je potpisan na 25 godina vrijedan tri milijarde dolara.

Davis Cup je za 2018. radikalno promijenjen te je na kraju sezone organiziran završni turnir s najboljim reprezentacijama. Posljednjih godina i taj se format mijenja, a iz teniskih redova u više navrata stižu kritike zbog prenatrpanog kalendara.

Završni turnir 2022. godine bio je podijeljen na rujanski grupni dio natjecanja i studeni s eliminacijskim borbama. U posljednje tri godine, u novom sustavu kojim definitivno nisu bili zadovoljni ljubitelji tenisa, tenisači, naslove su osvajali Španjolska, Rusija i Kanada.

Dva puta se završni turnir igrao u Madridu, jednom, ove godine u Malagi. Nakon što je raskinut ugovor ostalo je nejasno, hoće li ITF vratiti Davis Cup u svoj dugogodišnji format ili će privući nove sponzore i zadržati završni turnir.

Kopirati
Drag cursor here to close