Izboreno finale play offa

Perfektan vikend za mostarske stolnotenisače

Banjalučani imaju prednost domaćeg terena, te je tako prvi meč na rasporedu u Mostaru 03.06.2023. godine s početkom u 11:00 sati, dok se drugi i eventualni odlučujući treći meč igra vikend iza 10. odnosno 11.06., u Banja Luci.
Sport / Ostali sportovi | 23. 05. 2023. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u akciji su bile sve tri seniorske ekipe stolnoteniskog kluba Mostar. Prvi tim u sastavu: Luka Matković (C), Lorencio Lupulesku, Marko Šimunović, Davorin Pongrac, Sandro Soldo, Filip Palameta protiv lanjskih šampiona i branioca duple krune, u nikad jačoj konkurenciji je izborio plasman u FINALE PLAY off-a za prvaka države.

Prvo su Mostarci, u Zenici, u odličnom i do posljednjeg poena neizvjesnom meču slavili 3-4, te tako poveli 1:0 u seriji. Dan kasnije na domaćem terenu, prepunoj dvorani igrači STK Mostar su opravdali ulogu blagog favorita i nakon dosta uzbuđenja kako smo prethodnih godina i navikli u derbijima protiv Zeničana slavili s 4-2, za ukupnih 2-0 i ulazak u veliko finale.

U drugom polufinalu, prvi nositelj, ekipa STK Banja Luke, koja je do sada u ovom takmičenju ne poražena, slavila je u prvom meču u gostima protiv ekipe STK CM iz Viteza, te je tako nadomak finala, s obzirom na to da sljedeću i eventualno odlučujuću igraju na domaćem terenu.

Najava epskog finala

U nikad jačoj konkurenciji u povijesti BiH Premijer lige u stolnom tenisu, u izglednom i očekivanom finalu STK Mostar - STK Banja Luka, Banjalučani imaju prednost domaćeg terena, te je tako prvi meč na rasporedu u Mostaru 03.06.2023. godine s početkom u 11:00 sati, dok se drugi i eventualni odlučujući treći meč igra vikend iza 10. odnosno 11.06., u Banja Luci. Tamo gdje su osvojili Kup, igrači STK Mostar će pokušati doći do devete titule prvaka, kako bi sezonu zaokružili na najbolji način duplom krunom.

Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine

Drugi tim STK Mostar u sastavu: Marko Vučijak, Željko Mandić, Stjepan Palameta i trener/igrač Toni Vranjić je u Brčkom na 5.turnusu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, zabilježio sve 3 pobjede i tako se s omjerom 15:0 odvojili na velikih 6 bodova prednosti od drugoplasiranog STK Viteza, pa u zadnjem turnusu koji je na rasporedu sljedeći vikend u Bugojnu, za ponovno osvajanje Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine ekipi iz Mostar treba jedna pobjeda u tri meča. Ipak, s obzirom na pravila druga ekipa
STK Mostar će svoje mjesto u Premijer ligi na kraju prepustiti drugoplasiranoj ekipi

Uz prvi i drugi tim, u pogonu je bio i najmlađi seniorski tim u sastavu: Tino Vučić (c), Elvis Kajtazi, Filip Lasić i Petar Raič koji je u nedjelju u Jajcu igrao 5.turnus Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine, gdje je ostvario pobjedu i 2 poraza, ta se tako nalazi na sredini tablice.

Kopirati
Drag cursor here to close