Neočekivana situacija u Saudijskoj Arabiji

Vozači odlučili, utrka se vozi

Od organizatora su vozači dobili garancije kako staza u Džedi u ovom trenutku najsigurnije mjesto na svijetu.
Sport / Ostali sportovi | 26. 03. 2022. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arapska koalicija predvođena Saudijskom Arabijom gađala je danas ciljeve u Sani i Hodeidi u Jemenu, kao odgovor na napade jemenskih pobunjenika Huti na Saudijsku Arabiju, prenijela je saudijska agencija SPA.

Ovo bi trebala biti samo jedan klasična vijest iz svijeta koja nema nikakve veze s sportom, međutim, problem leži u činjenici da su Huti u petak sproveli niz napada na Saudijsku Arabiju i izazvali veliki požar u Džedi kod naftne platforme, koja je udaljena 20 kilometara od staze Formule 1 na kojoj treba da bude održana trka. Da svar bude gora, raketni napadi su se dogodili tijekom popodnevnog treninga. Situacija nije nimalo ugodna, vozači su održali jedan sastanak na kojem se razmatrala trenutačna situacija.

Od organizatora su dobili garancije kako staza u Džedi u ovom trenutku najsigurnije mjesto na svijetu. Naravno, da tu postoji i ona određena vrsta pritiska jer kako pišu pojedini mediji u Britaniji, domaćini za održavanje utrke Formuli 1 plaćaju 50 milijuna funti godišnje!

Podsjećamo da je još prošle godine Lewis Hamilton pričao o problemu ljudskih prava, ovaj put je novinarima prepričao sadržaj pisma kojeg je dobio. Pismo je napisao dječak koji ima 14 godina i koji je osuđen na smrt.

"Evo, čuo sam da mi je stiglo pismo od 14-godišnjaka koji je ovdje osuđen na smrt. Pa s 14 godine ne znaš što radiš u životu... Mi vozači ne odlučujemo gdje ćemo se utrkivati, ali dužni smo pokušati učiniti sve što možemo. U konačnici, odgovornost je na onima koji imaju moć da nešto promjene, a mi ne vidimo dovoljno toga", rekao je prema pisanju Daily Maila sedmerostruki svjetski prvak koji je, prema istom izvoru, još u petak tražio otkazivanje utrke

Video: Trenutak nakon napada 
Kopirati
Drag cursor here to close