Nakon 19 dana i sporne objave

Peng se napokon pojavila u javnosti

Trenutačno se u Pekingu igra teniski turnir za mlađe tenisačice i tenisače, a organizator turnira China Open je na društvenoj mreži Weibo objavio snimke na kojima je vidljiva tenisačica kako bez riječi maše te pritom potpisuje velike teniske loptice.
Sport / Ostali sportovi | 21. 11. 2021. u 10:28 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devetnaest dana je prošlo od početka priče ili afere, od kada je nekada sjajna kineska tenisačica objavila nekoliko rečenica na društvenoj mreži koje su šokirale javnost.Shuai Peng je napisala kako je prije 10 godina bila seksualno zlostavljana od tadašnjeg zamjenika kineskog premijera i visokog dužnosnika Kineske komunističke partije Zhang Gaolija.

I onda je nestala. Lavina se zakotrljala, tenisači, tenisačice, velikani ovog sporta, su reagirali, ali od Kineskinje nije bilo ni traga i ni glasa. Jučer je istupio i jedan od najistaknutijih članova MOO-a, Kanađanin Richard Pound (79) koji je u razgovoru za Reuters izjavio da bi Međunarodni olimpijski odbor mogao zauzeti i malo tvrđi stav u kontaktima s kineskim vlastima.

Istovremeno, kineske su vlasti te tamošnji državni mediji ranije objavljivali da je nekadašnja pobjednica Roland Garrosa i Wimbledona u parovima dobro te se nalazi u svom domu. I onda se rekli bismo nakon silnih pritisaka javnosti pojavila informacija, pa čak i slika Shuai Peng.

Trenutačno se u Pekingu igra teniski turnir za mlađe tenisačice i tenisače, a organizator turnira China Open je na društvenoj mreži Weibo objavio snimke na kojima je vidljiva tenisačica kako bez riječi maše te pritom potpisuje velike teniske loptice okupljenoj djeci.Hu Xijin, glavni urednik Global Timesa, objavio na Twitteru fotografije kao i neke video-snimke s tog turnira na kojima se vidi 35-godišnja tenisačica.Naravno, ako su slike autentične, onda je priči barem jednim dijelom došao kraj, iako mnogi sumnjaju i iste uzimaju s rezervom.

Kopirati
Drag cursor here to close