Nakon objave o silovanju

Nestala Shuai Peng?

Svaki pokušaj da se na toj mreži bilo što objavi s pojmovima Shuai Peng i Zhang Gaoli je nemoguć, jer se javlja objašnjenje kako "postavka krši zakone i pravila".
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2021. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je na društvenoj mreži objavila proteklog tjedna kako ju je silovao Zhang Gaoli, jedan od najmoćnijih ljudi Kine, tamošnji vicepremijer, i to dok je njegova supruga držala stražu, Shuai Peng je jednostavno nestala. Naime, Peng se gubi svaki trag od trenutka njene objave, a sve ono što je napisala, obrisano je nakon dvadeset minuta.

Svaki pokušaj da se na toj mreži bilo što objavi s pojmovima Shuai Peng i Zhang Gaoli je nemoguć, jer se javlja objašnjenje kako "postavka krši zakone i pravila".

Francuski Le Mond ustvrdio je kako se tako teške optužbe o silovanju koje se povezuju s visokim kineskim dužnosnikom pojavljuju po prvi puta, kao i da je "tišina i prikrivanje mlade dame otkad je izašla u javnost uvukla strah među ljude da joj se nešto dogodilo. Jedna verzija priče je da je bila prisiljena pobjeći iz države, najvjerojatnije u SAD."

Inače, Peng je danas 191. tenisačica svijeta, najbolji ranking joj je 14. mjesto, a u parovima je bila 2013. godine osvajačica Wimbledona, a godinu dana kasnije i Roland Garrosa.

Peng je nekoliko dana na društvenoj mreži Weibo objavila kako je silovana od strane bivšeg vicepremijera Zhanga Gaolija. Incident se navodno dogodio prije tri godine, kada je ona došla u njegovu kuću da igraju tenisa. Peng je tvrdila i kako je bila u trogodišnjoj vezi s Gaolijem, ali za tako što nema dokaze, jer je moćni dužnosnik tražio od nje da šuti o tome.

Kopirati
Drag cursor here to close