Muški parovi

Pavić i Soares nisu uspjeli: Branitelji naslova bili su u finalu bolji

Pavić i Soares su prije mjesec dana osvoili US Open što im je bio prvi zajednički Grand Slam naslov, no u nastojanju da podignu pokal i u Parizu zaustavili su ih Krawietz i Mies.
Sport / Ostali sportovi | 11. 10. 2020. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Roland Garros / Kevin Krawietz i Andreas Mies uspjeli su obraniti titulu u Parizu

U sjeni sjanog uspjeha mlade Poljakinje Ige Swiatek koja je nadmoćno osvojila Roland Garros, ostale su finalne igre u parovima.

Tako hrvatski tenisač Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares nisu uspjeli osvojiti drugi uzastopni Grand Slam turnir u konkurenciji muških parova, a bolji od njih su u finalu Roland Garrosa bili branitelji naslova Nijemci Kevin Krawietz i Andreas Mies sa 6-3, 7-5 nakon sat i pol igre.

Pavić i Soares su prije mjesec dana osvoili US Open što im je bio prvi zajednički Grand Slam naslov, no u nastojanju da podignu pokal i u Parizu zaustavili su ih Krawietz i Mies.

Pavić je tako ostao na dva osvojena Grand Slam naslova u muškim parovima, uz ovogodišnji US Open sa Soaresom ima i Australian Open iz 2018. s Austrijancem Oliverom Marachom. Ovo mu je bio drugi finale parova u Parizu i drugi poraz, nakon 2018. kada je u završnici izgubio s Marachom.

Soares je, pak, ostao na tri Grand Slam naslova u paru, prva dva je osvojio 2016. s Britancem Jamieom Murrayem na Australian Openu i US Openu.

Krawietzu i Miesu su za ponavljanje lanjskog uspjeha bili dovoljni po jedan "break" u svakom setu.

U ženskom finalu parova sastaju se Alexa Guarachi (Čile) i Desirae Krawczyk (SAD) na jednoj strani, te Timea Babos (Mađarska) i Kristina Mladenovic (Francuska), koje su braniteljice naslova.

Nakon što bude poznat pobjednik u žeskom paru, na teren izlaze u muškome finalu Novak Đoković i Rafael Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close