Wimbledon

Mektić i Pavić nakon velike borbe nisu uspjeli obraniti naslov

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić nisu uspjeli obraniti naslov wimbledonskih pobjednika u muškim parovima, u finalu ovogodišnjeg turnira svladali su ih Australci Matthew Ebden i Max Purcell sa 7-6 (5), 6-7 (3), 4-6, 6-4, 7-6 (2).
Sport / Ostali sportovi | 09. 07. 2022. u 22:49 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Nikola Mektić i Mate Pavić

Hrvatski zlatni olimpijci iz Tokija tako su ostali na jednom zajedničkom osvojenom Grand Slam naslovu, Wimbledonu prošle godine.

Mektiću je to i jedini naslov u ovoj konkurenciji, dok Pavić još ima i Australian Open 2018. s Oliverom Marachom te US Open 2020. s Brunom Soaresom.

Za Ebdena i Purcella je ovo prvi Grand Slam naslov, ranije ove godine su igrali finale Australian Opena koji su izgubili od Kokkinakisa i Kyrgiosa.

Nakon dramatičnih pobjeda u polufinalima u kojima su oba ova para spašavala meč-lopte, Mektić i Pavić jednu, a Ebden i Purcell čak pet, hrvatska i australska kombinacija i u finalu su odigrale dramatičan i vrlo izjednačen susret.

Posebno priznanje zaslužuje Mate Pavić koji je igrao s frakturom kosti u podlaktici desne ruke, ali usprkos tomu niti jednom nije izgubio servis kako u polufinalu tako i u finalu.

Pobjednika je nakon četiri sata i 10 minuta igre odlučio produženi "tie-break" petog seta kojim su u potpunosti dominirali Australci.

Purcell je pogodio dva sjajna reterna, prvog na servis Pavića, a drugog na servis Mektića za veliku prednost od 5-2 što je, čini se, "slomilo" branitelje naslova, pa su Australci osvojili i preostalih pet poena za konačni trijumf.

Kopirati
Drag cursor here to close