Australian Open

Čestitke i od Pape

Čestitke talijanskom tenisaču Janniku Sinneru koji je u nedjelju osvojio Australian Open stižu sa svih strana. Mladom 21-godišnjem tenisaču, ali i cijeloj Italiji
Sport / Ostali sportovi | 29. 01. 2024. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo čestitao je u ponedjeljak Italiji nakon što je Jannik Sinner osvojio Australian Open postavši prvi tenisač iz te zemlje koji je osvojio teniski Grand Slam u gotovo pola stoljeća.

Čestitke talijanskom tenisaču Janniku Sinneru koji je u nedjelju osvojio Australian Open stižu sa svih strana. Mladom 21-godišnjem tenisaču, ali i cijeloj Italiji, čestitao je i papa Franjo.

Primajući izaslanstvo Real Cluba de Tenis Barcelona u audijenciju u Vatikanu povodom 125. obljetnice sportskog kluba, Sveti je Otac čestitao Talijanima na pobjedi Jannika Sinnera na Australian Openu.

- Danas moramo čestitati Talijanima jer su jučer pobijedili u Australiji, pa im čestitamo i mi, rekao je Papa, prenosi Vatican News, prenosi Hina.

- Iz tenisa je također moguće izvući životne pouke, rekao je Papa istaknuvši kako sport nudi mogućnosti za rast svake osobe i društva.

- U tenisu, kao i u životu, ne možemo uvijek pobjeđivati. Ali to je izazov koji obogaćuje ako se igra na educirani način u skladu s pravilima. Sport nije samo natjecanje, već i odnosi. A u slučaju tenisa, to je dijalog koji često postaje umjetnički, dodao je poglavar Katoličke crkve.

Posljednji talijanski tenisač koji je osvojio Grand Slam bio je Adriano Panatta 1976. na Roland Garrosu.

- On je izuzetan mladić, najbolji proizvod koji imamo. Sigurno će osvojiti još mnogo Grand Slam naslova. On je kombinacija velike vještine, velike želje i velikog karaktera. Osim toga, zna kako se držati u teškim trenucima, rekao je 73-godišnji Panatta za talijanski radio.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close