Colorado propustio prvu meč loptu

Palat produžio seriju

" Roditelji su mi upravo poslali poruku da je tamo bilo oko 80 ljudi. Bilo je 2 sata ujutro. Tako da je lijepo osjetiti svu podršku od kuće čak i kada je utakmica prilično kasna", rekao je Palat.
Sport / Ostali sportovi | 25. 06. 2022. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvostruki uzastopni prvaci se ne predaju lako. Kako to već bude u sportu, sve je bilo spremno za slavlje navijača Colorada, međutim, hokejaši Tampe još uvijek nisu rekli posljednju riječ u velikom finalu.

Branitelji naslova Tampa Bay Lightening ostali su u igri za treće osvajanje Stanley kupa zaredom nakon što su sinoć u petoj utakmici finala NHL-a u u Denveru svladali domaći Colorado Avalanche sa 3:2. Ondrej Palat zabio je gol za pobjedu Tampe, koja je sada smanjila na 2-3 u seriji na četiri pobjede

"On je veliki igrač. Svaku utakmicu igra na pravi način. Pronađe se u tim teškim situacijama i na kraju bude nagrađen. On je velika zvijeda ove lige zadužen za najvažnije trenutke" reći će Ondrejev suigrač, Pat Maroon. Ovo je Palatov 11. gol u doigravanju. Njih sedam je zabio u trećoj trećini utakmica, računajući dva pobjednička protiv New York Rangersa, jedan kontra Floride na prazan gol. Gol koji je postigao Palat burno je proslavljen kod kuće, u Češkoj, gdje je organiziran pravi mali party.

" Roditelji su mi upravo poslali poruku da je tamo bilo oko 80 ljudi. Bilo je 2 sata ujutro. Tako da je lijepo osjetiti svu podršku od kuće čak i kada je utakmica prilično kasna", rekao je Palat.

Jan Rutta je osigurao vodstvo Tampe, nakon čega su domaći hokejaši imali dobrih prilika ali su se gosti predvođeni Vasilevskim obranili. Nichushkin je poravnao na 1:1 nakon pet minuta igre u drugoj trećini, ali je onda Tampa iskoristila igrača više preko Kucherova. Iako je sjajno branio većim dijelom utakmice
Vasilevski nije najbolje odreagirao na otvaranju treće dionice, pa je Colorado ponovo došao na 2:2.

Na šest i pol minuta prije kraja utakmice, Palat je sjajno odreagirao i osigurao produžetak serije. Andrej Vasilevski je upisao 35 obrana, dok je golman Avalanchea Darcy Kuemper je obranio 26 udaraca.

Kopirati
Drag cursor here to close