Veliki Putinov prijatelj

Ovechkin: Teško mi je sve gledati, nadam se da će prestati

"On je moj predsjednik. Ali kao što sam rekao, nisam u politici. Ja sam sportista. Nadam se da će sve biti gotovo. Trenutno je teška situacija za obje strane" zaključio je ovaj sjajni hokejaš.
Sport / Ostali sportovi | 26. 02. 2022. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alexander Ovechkin je jedan od najvećih koje je ovaj sport dao, znaju to fanovi hokeja na ledu. Najbolji strijelac u povijesti Washington Capitalsa, s kojima je 2018. godine jedini put u karijeri osvojio Stanely Cup i podigao pehar pobjednika NHL lige. Oborio je i postavio mnoge rekorde u NHL-u, tri puta je bio svjetski prvak. I ono što je poznato od ranije, veliki je prijatelj Vladimira Putina.

Godine 2017. vodio je kampanju u ime Putina tako što je pokrenuo pokret na društvenim mrežama pod nazivom Putin team. Nikada nije krio svoj stav podržavajući svog prijatelja. Naravno da je bio "meta" američkih novinara nakon posljednjih dešavanja. Na pitanje u petak da li podržava rusku invaziju na Ukrajinu, Ovechkin je rekao:

"Ja sam Rus, zar ne? To nije nešto što mogu da kontrolišem. Nije u mojim rukama. Nadam se da će se uskoro završiti i da će biti mir. Ja ne mogu kontrolirati ovu situaciju.Očigledno da je to teška situacija. Imam puno prijatelja u Rusiji i Ukrajini i teško je gledati rat. Nadam se da će uskoro biti gotovo i da će biti mir u cijelom svijetu".

Ovechkinova supruga, djeca, roditelji su u posljednje vrijeme bili upravo u Moskvi, ali nije potvrdio da li će i tamo ostati.

"Imam obitelj u Rusiji. To su strašni trenuci. Ne možemo ništa da uradimo. Samo se nadamo da će se to uskoro završiti i da će svi biti dobro", rekao je on. Ovechkin je rekao da je bio svjestan pripreme za invaziju Rusije na Ukrajinu.

"Obraćam pažnju na ono što se dešava tamo. Ne želim vidjeti nikog ozlijeđenog niti ubijenog.Nadam se da će sve biti gotovo i da ćemo živjeti u dobrom svijetu." Ovechkin je u prošlosti rekao da je u dobrim odnosima sa Putinom, koji je strastveni navijač i igrač hokeja. O svom prijateljstvu s Putinom kaže:

"On je moj predsjednik. Ali kao što sam rekao, nisam u politici. Ja sam sportista. Nadam se da će sve biti gotovo. Trenutno je teška situacija za obje strane" zaključio je ovaj sjajni hokejaš.

S druge strane, novinar Greg Wyshynski koji prati NHL za ESPN je napisao kako Ovechkina ustvari ništa ne bi trebalo biti o Putinu, jer je tu sve jasno.

"Pitati ga nešto o Putinu je smiješno jer je to čovjek koji ga je javno podržavao. Kaže da nije u politici a javno je podržavao Putina".

Kopirati
Drag cursor here to close