Još jedan koji se proba vratiti

Paire: Prestao sam piti, ponovo sam se fokusirao na važne stvari

Benoit Paire je jedan od onih tenisača koji je nekako uvijek u svom filmu. Bez obzira na to što se događalo na terenu. Nije kao Kyrgios, ali je tu negdje.
Sport / Ostali sportovi | 09. 04. 2023. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Benoit Paire je jedan od onih tenisača koji je nekako uvijek u svom filmu. Bez obzira na to što se događalo na terenu. Nije kao Kyrgios, ali je tu negdje. Francuz je znao dobiti nemoguće, ali je posljednjih godina uglavnom gubio. U serijama i one mečeve koji nije trebao.

Jedno vrijeme je bio TOP 20 igrač, osvojio je tri naslova na Touru. Ali je potonuo posljednjih godina i teško će se vratiti. Iako ne odustaje, igra Challengere.

"Ponovo sam se fokusirao na važne stvari. Odlučio sam da budem profesionalniji, da ne izlazim na noćne žurke i prestanem da pijem alkohol. Želim da dam sve od sebe i to me ponekad čini nervoznim, jer znam da je to trenutno nemoguće. Francuska javnost ima mnoga očekivanja oko mene i to stvara dodatni pritisak, ali mislim da ću malo po malo moći da odgovorim na to. Idem meč po meč. Dolazio sam na turnire da bih osvojio novac i vidio što će se dogoditi, ali sada svaki nastup doživljavam kao mali korak naprijed. Vrijedno sam trenirao na fizičkom nivou, radio sam veoma zahtjevne testove i noge su mi se vratile. Znam da sam i ranije pokušavao, ali ne s ovim uvjerenjem, jer nisam psihički bio spreman za igranje mečeva. U jednom trenutku je tenis postao obaveza, gotovo kazna. Znam da je ljudima teško da shvate, jer imamo privilegiju da se posvetimo ovome, ali tako sam se osjećao", objasnio je Paire koji je trenutačno 177. na svijetu i povratak među 50 najboljih svakako neće biti nimalo lagan.

"Pošto je glava bila u redu, rekao sam sebi: ’Prestani da piješ’. Uradio sam detoks. Nisam bio alkoholičar, ali sam pio dosta, svidjelo mi se. Pio sam mnogo na zabavama koje su bile česte. Radio sam to neumjereno. Isplatilo se, izgubio sam nekoliko kilograma. Sve je kliknulo u Wacou 28. veljače ove godine. Nisam mogao da pronađem motivaciju. Pitao sam se: "Što radim ovdje, igram Challenger pred dvoje ljudi". Mnogo sam meditirao i imao sam duge telefonske razgovore s mamom. Otišao sam u Puerto Vallartu s potpuno drugačijim načinom razmišljanja.To može potvrditi i Nicolas Mahut koji mi je mnogo pomogao i nakon prve runde (u Meksiku) kada sam uspio spasiti meč loptu", pričao je Paire.

Kopirati
Drag cursor here to close