Francuz se osjeća loše na terenu

Paire: Moji demoni su se vratili

"Nije mi bilo lako od početka godine. Osjećam se loše na terenu i danas je opet bilo tako. U drugom setu sam vodio 5:3 i trebao sam ga osvojiti. To bi bilo dobro za moju glavu, ali moji demoni su se vratili", rekao je Paire.
Sport / Ostali sportovi | 31. 08. 2022. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Benoit Paire je poznat kao poprilično "čudan" tenisač. Recimo neka blaža verzija Nicka Kyrgiosa. Jednostavno, puno toga ovi o njegovom raspoloženju. Može odigrati dobar meč, može izaći na teren samo što mora. Tako je bilo u prvom kolu US Opena.

Prvi set je trajao 19 minuta, Francuz nije osvojio niti jedan gem. Onda je došao drugi, koji je odlučen u tie breaku. Vodio je Paire u drugom setu 5-3, ali je tu negdje i stao. Cameron Norrie je poveo 2-0 u setovima, pa je treći bio repriza prvog. Minut duži, opet je Paire ostao na nuli.

Pred sam kraj francuski tenisač je spakirao rekete i torbu za odlazak s terena i prije nego li je meč završio kod zaostatka 0:5 u trećem setu, a ovakav je potez u engleskim medijima okarakteriziran kao sramotan.

Za ovakav nastup Paire će inkasirati 80.000 dolara, ali organizatori imaju pravo ouskratiti mu zaradu ako zaključe da je prestao igrati na pobjedu.Kontroverzni francuski tenisač ima povijest tankiranja mečeva, a 2021. godine u Wimbledonu upozoren je zbog nedovoljnog zalaganja.

Norrie je nakon meča pokušao obraniti kolegu pripisujući krivnju za njegov letargičan nastup - vrućini.

"Očito je bilo jako vruće i možda je potkraj trećeg seta želio igrati brzo i skratiti poene, možda ga je vrućina smetala", rekao je Norrie.

Oglasio se i sam Paire, 173. tenisač svijeta.

"Nije mi bilo lako od početka godine. Osjećam se loše na terenu i danas je opet bilo tako. U drugom setu sam vodio 5:3 i trebao sam ga osvojiti. To bi bilo dobro za moju glavu, ali moji demoni su se vratili". Nisam siguran da ću nastaviti igrati ove sezone. Možda sada stanem i vratim se sljedeće godine", rekao je Paire, koji je ove kalendarske godine upisao svega 4 pobjede na ATP Touru.

Kopirati
Drag cursor here to close