Postigao 802 gola

Ovechkin postao drugi najbolji strijelac svih vremena NHL-a

"Tko je razmišljao o ovi stvarima kada sam došao u NHL. Jednostavno, bilo je najvažnije doći ovdje, igrati, najbolje što možeš. A onda se dogodio ovaj rekord. Tko zna koji će sljedeći igrač postići preko 800 golova.
Sport / Ostali sportovi | 24. 12. 2022. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alex Ovechkin je jedan od najvećih koji je klizao ledom. Fenomenalni hokejaš, sjajni strijelac koji se svoju kvalitetu, ali i veličinu potvrdio još jednom. U susretu protiv Winnipeg Jetsa koju su njegovi Washington Capitals dobili 4:1, Ovechkin je bio dvostruki strijelac. I time došao do brojke od 802. gola.

Rus je imao mali realizatorsku pauzu, jer je do brojke od 800 golova došao 13. prosinca na utakmici protiv Chicago Blackhawksima, pa su svi s nestrpljenjem čekali kada će pasti rekord legendarnog Gordieja Howea. Sada je Ovechkin zvanično drugi najbolji strijelac NHL-a svih vremena.

"Hvala mojim suigračima, treneru, jer bez njih bi ovo bilo nemoguće ostvariti. Tko je razmišljao o ovi stvarima kada sam došao u NHL. Jednostavno, bilo je najvažnije doći ovdje, igrati, najbolje što možeš. A onda se dogodio ovaj rekord. Tko zna koji će sljedeći igrač postići preko 800 golova.

Video: Rekord Ovechkina 

Ispred Ovechkina je trenutno samo "najveći" Wayne Gretzky, s 894 gola. Može li Alex stići i njega, pitali su novinari dok je svoje klince Ilyu i Sergeja držao na koljenima. Obojica su u rukama imali pakove s kojima su postignuti rekordni golovi.

"Korak po korak, momci. Još je dug put. Vrijeme je blagdana, uživajmo malo svi u ovom trenutku".

Ovechkin ima 37 godina, dok je Howe imao 52 godine kada je postigao 801. gol u svojoj 1767. i posljednjoj utakmici regularne sezone NHL-a, za Hartford Whalerse protiv Detroit Red Wingsa 6. travnja 1980. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close