Malo Polje

Otvorene su prijave za Red Bull 400 utrku na Igmanu

Prijave za najtežu utrku na svijetu koja će se održati na Igmanu, 2. srpnja su službeno otvorene.
Sport / Ostali sportovi | 03. 06. 2022. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijave za najtežu utrku na svijetu koja će se održati na Igmanu, 2. srpnja su službeno otvorene.

Za one najbolje predviđene su odlične nagrade, dok će svi sudionici dobiti zanimljiv startni paket s ovogodišnjim iznenađenjima.

Osvajanje kultne skakaonice na Malom Polju održat će se 2. srpnja, a prijave su otvorene na www.kupikartu.ba.

Za sudjelovanje na utrci obavezna je registracija u iznosu od 50 KM. Najbrže sudionike utrke očekuju odlične glavne nagrade, dok će svi prijavljeni dobiti startni paket sa zanimljivim ovogodišnjim iznenađenjima.

Red Bull 400 slovi za najtežu utrku na svijetu. Riječ je o vertikalnom usponu na neobičnoj stazi - skijaškim skakaonicama. Utrka je duga samo 400 metara, ali izaziva i one najspremnije jer se dio utrke trči četveronoške.

Ultimativni je to test izdržljivosti, snage i volje koji je nastao 2011. godine u Austriji kada je ideja o korištenju najtežih skijaških skakaonica za utrku postala stvarnost. Natjecatelji kreću od podnožja brda i pokušavaju što prije doći do vrha, a pritom moraju savladati oko 37 stupnjeva ili točnije 170 metara visinske razlike u samo 400 metara staze.

Foto: Sulejman Omerbašić / Red Bull 400 utrka na Igmanu

Od tada, utrka se održava u cijelom svijetu, a Bosna i Hercegovina se po drugi put pridružila odabranom društvu zemalja u kojima će se održati utrka svjetskog Red Bull 400 prvenstva.

Bosna i Hercegovina je ulogu domaćina najteže utrke po prvi put preuzela prošle godine. Tada su se među 120 prijavljenih natjecatelja, od kojih su se odvojeno borili muškarci i žene, posebno izdvojili pobjednik u muškoj konkurenciji, Aleksa Vuković sa vremenom 04:22:29 i pobjednica u ženskoj konkurenciji, reprezentativka BiH, Adela Čomor sa vremenom 05:28:84.

Pobjednici prve utrke ispisali su povijest, ali i postavili najbolja vremena utrke koja će već ove godine možda biti oborena.

Sudionici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov broj je ograničen. Prijaviti se mogu rekreativci i profesionalci, odnosno svi koji smatraju da mogu odgovoriti na izazov utrke duge svega 400 metara.

Natjecanje se organizira u kategorijama za žene i muškarce koji će startati odvojeno, no za sve važe ista pravila i format. Sudionici će biti podijeljeni u skupine, kroz koje će pokušati da izbore mjesto u finalu.

Detaljne informacije o utrci i pravilima mogu se naći na redbull.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close