Zdrav život

Mostar: Utrka za djecu okupila 350 mališana

U kružnoj utrci, u dužini od 400 m, sudjelovalo je 350 djece od predškolskoga uzrasta do 6. razreda osnovnih škola.
Sport / Ostali sportovi | 30. 04. 2022. u 17:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge "Zdrav život - Kinezis", a u sklopu projekta "Pokretom protiv ovisnosti", u subotu je u mostarskom parku Zrinjevac organizirana "Monte utrka za djecu" .

U kružnoj utrci, u dužini od 400 m, sudjelovalo je 350 djece od predškolskoga uzrasta do 6. razreda osnovnih škola. Svi mališani su za sudjelovanje dobili medalje i poklon pakete sponzora.

''Ovo je samo još jedna od aktivnosti udruge s ciljem promocije važnosti tjelesnog vježbanja kod djece i razvijanja navika aktivnog životnog stila tijekom odrastanja i prevencije neželjenih oblika ponašanja'', kazao je predsjednik Udruge "Zdrav život – Kinezis" Franjo Lovrić.

Fena / Monte utrka za djecu

Dodao je kako su sport i tjelesna aktivnost jedan od najboljih načina prevencije zdravstvenih problema, a kroz sport djeca se uče disciplini, zalaganju, prihvaćanju pobjeda i poraza, socijalizaciji i druženju, razumijevanju da je za svaki uspjeh potrebno vrijeme i trud.

Utrka je inače praktična prezentacija sudionika znanstveno-stručne konferenciju o važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kod djece, koja je u u sklopu međunarodnog Erasmus + projekta "Grassroots exchange and mobility (GEM) – empowering youth sport professionals” također održana u subotu u Mostaru.

Cilj konferencije je osnaživanje sportskih profesionalaca odnosno svih uključenih u sportski razvoj najmlađih, prenošenje i upoznavanje sportskih inicijativa, uz razvoj individualnih kompetencija i organizacijskih mreža koje će potaknuti sudjelovanje u sportu što većeg broja djece, naveli su iz Udruge Kinezis.

Kopirati
Drag cursor here to close