Od 23. do 26. svibnja

Otvorene prijave za Ljubuški Outdoor Festival 2024.

LJOF u cjelini čini skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojima se povezuje i revitalizira razasuta kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta, priopćili su organizatori.
Sport / Ostali sportovi | 06. 02. 2024. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubuški Outdoor Festival (LJOF), koji će se ove godine održati od 23. do 26. svibnja, otvorio je prijave, te pod sloganom "Odaberi svoju avanturu" poziva sve zaljubljenike u aktivnosti na otvorenom da se prijave na sportska natjecanja u sklopu ovog festivala.

LJOF u cjelini čini skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojima se povezuje i revitalizira razasuta kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta, priopćili su organizatori.

Paragliding natjecanje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala i čine ga jedinstvenim.

Polumaraton ''Dva slapa 21K''

Što se tiče trkačkog dijela, svi zainteresirani mogu se prijaviti na dvije discipline za odrasle, a to su: Polumaraton "Dva slapa 21k" koji povezuje dva najatraktivnija vodopada na prekrasnoj rijeci Trebižat, Kravicu i Koćušu, te Ljubuška desetka "Scunasticus 10,4k" čiji se start nalazi uz nacionalni spomenik "Rimski vojni logor Gračine" i novoizgrađeni Arheološki i posjetiteljski centar na Gračinama. Ove dvije utrke na programu su u subotu, 25. svibnja.

Također i ove godine je pripremljen i program za djecu, točnije, dječja utrka "Kids run" na redu je u petak, 24. svibnja u 19 sati, u blizini vodopada Kravica.

Biciklistički dio natjecanja čini utrka "Mara 21k", te "Stipe 40k".

Brdske i gradske utrke

"Stipe" je nešto zahtjevnija brdska utrka koja velikim dijelom prelazi brdo Butorovicu, dok utrka "Mara" prati stazu uz rijeku Trebižat i prometnice kroz grad Ljubuški. I jedna i druga utrka spajaju dva vodena bisera - vodopade Kravicu i Koćušu. Ove su utrke na programu u nedjelju 26. svibnja.

Utrka "Mala Mara" za one najmlađe i ove godine dio je festivala i održava se u petak, 24. svibnja u 17 sati pored vodopada Kravica.

Prijave za paragliding natjecanje u preciznom slijetanju "Kosača" trenutno nisu dostupne dok se ne utvrde svi tehnički detalji natjecanja, a svi detalji o ovom natjecanju bit će uskoro dostupni na službenim stranicama LJOF-a.

Sve ostale detalje ovogodišnjeg programa Ljubuški Outdoor Festivala mogu se pratiti na službenoj stranici "www.ljof.ba" i putem objava na društvenim mrežama, poručuju iz Javnog poduzeća Parkovi Ljubuški, koje je jedno od glavnih organizatora ove manifestacije.

Kopirati
Drag cursor here to close