Teško je bilo za gledati

Emocije ga uništile, Delpo se rasplakao

"Sretan sam jer je moj zadnji meč vjerojatno bio na terenu, a ne na konferenciji za novinare. I to pred svima vama. Uvijek ću se sjećati ovog meča", rekao je na kraju Delpo.
Sport / Ostali sportovi | 09. 02. 2022. u 10:11 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šteta što je završilo na ovaj način. Jer Juan Martin Del Potro nije igrač kojeg netko može pobjediti 6:1, 6:3. Ali realnost je takva.
Nekada treći igrač svijeta je došao do zida kojeg jednostavno ne može preskočiti, srušiti. Možda samo glavom udarati u isti, ali ne vrijedi.

Bol je bila jača, jača od njegovog najboljeg oružija forehanda. Iz kojeg su nekada izlazile rakete. Vratio se na teren nakon točno 965 dana. Prošao je još jednu fazu oporavka nakon operacije, samo jedne u nizu. Za nekoga koje inače veliki emotivac, ovo je bio izuzetno težak meč.

Video: Posljednji gem Juana Martina Del Potra 

Posebno kada je servirao u posljednjem gemu. Onom devetom u drugom setu. Nije izdržao, rasplakao se. Ne treba niti reći kako su tribine izgledale, u tom trenutku, u tijeku cijelog meča. Del Bonis je jednostavno bio za gledaoce nevidljiv.

"Teško je objasniti kako sam se osjećao na terenu. Bilo je jako emotivno, atmosfera je bila luda, publika je bila luda i ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri.Danas sam dao sve što sam imao, do zadnjeg poena. Sretan sam jer je moj zadnji meč vjerojatno bio na terenu, a ne na konferenciji za novinare. I to pred svima vama. Uvijek ću se sjećati ovog meča. Mnogi me pitaju hoću li ponovo igrati, ali ja ne znam hoće li to biti moguće s obzirom na to da su bolovi u mojem koljenu užasno jaki. Ali i dalje ću nastojati popraviti stanje koljena, a ako uspijem možda i postoji još jedna šansa za igrom", rekao je Del Potro ali je realno teško očekivati
da ćemo ga i dalje gledati na Touru.

Video: Govor na kraju meča

Del Potro je u kolovozu 2018. bio 3. igrač svijeta, osvojio je US Open 2009, igrao u dva polufinala Roland Garrosa i jednom Wimbledona, a osvojio je i dvije olimpijske medalje - srebro u Rio de Janeiru 2016. i broncu u Londonu 4 godine ranije. Ukupno je osvojio 22 ATP turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close