Ni prve ni zadnje

Olimpijke na naslovnici Playboya

"Želim svima pokazati da prirodno tijelo može biti lijepo. Ono na kojem nije ništa rađeno. Nisam nikad išla na plastične operacije i ostajem pri toj odluci. Zadovoljna sam tijelom koje imam", rekla je Jannine Flock.
Sport / Ostali sportovi | 05. 02. 2022. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nisu prve a niti zadnje.Beate Gauss, Regina Sergeeva, Christin Steuer, Fanni Juhasz, Christina Schütze, Katharina Scholz, Amanda Beard, Susen Tiedtke-Green, Katie Vermeulen, Ineta Radevica, Amy Acuff ili recimo nekada davno Katarina Witt. Ovo su imena i prezimena pojedinih sportašica, koje su nastupale na olimpijadama, a koje su iz ovih ili onih razloga odlučile slikati gole. Uglavnom za Playboy ili neki drugi magazin.

Njhovim stopama su krenule austrijska olimpijka Janine Flock (32) i njemačka predstavnica Lisa Buckwitz (27) koje su također završile u Playboyu. Djevojke su odlučile stati ispred objektiva kako bi ohrabrile druge žene da se ne srame svog tijela, a Austrijanka je u intervjuu za izdanje Playboya koje izlazi u ožujku rekla:

"Želim svima pokazati da prirodno tijelo može biti lijepo. Ono na kojem nije ništa rađeno. Nisam nikad išla na plastične operacije i ostajem pri toj odluci. Zadovoljna sam tijelom koje imam. Svaka žena može biti ponosna na svoje tijelo!, rekla je Flock koja će izaći na naslovnici poznatog časopisa.

Buckwitz, koja je 2018. godine na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu osvojila zlato u bobu u dvosjedu, naglasila da se 'svaka žena smije fotografirati gola'.

"Ja, na primjer, imam nekoliko mišića više – pa što? Htjela sam pokazati da je i ovo žensko tijelo. Ne moram se skrivati ako sam sportašica i natječem se. Nijedna se žena ne mora skrivati", zaključila je Lisa.

Flock će se natjecati u skeletonu, Buckwitz će svoju zemlju predstavljati u bobu dvosjedu. Do sada je kao članica njemačkog dvosjeda uzela zlato u Pyeongchanu, bila je srebrna na svjetskom prije pet godina, dok je na europskom prvenstvu uzela sve tri medalje od 2016. godine do danas.

Kopirati
Drag cursor here to close