Posušje

Okupili se sportaši Taekwondo saveza Herceg Bosne

Na okupljanju u Posušju treniralo je oko 100 mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora. Konkurencija je bila jaka i svi sudionici su imali dosta borbi s različitim sparing partnerima.
Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2024. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Taekwondo klub Cro Star, koji vodi trenerica Klaudia Marić, sudjelovao je na okupljanju sportaša Taekwondo saveza Herceg Bosne.

Okupljanje se održalo u utorak 20.2.2024. u Posušju, a na trening su se odazvali i klubovi iz Splita, Imotskog, Knina.

Mostarski Cro Star je predstavljalo 6 natjecatelja: Josip Bevanda, Mia Ivanković, Lea Krešić, Luka Bošnjak, Marko Bošnjak, Marko Bevanda.

''Ovo okupljanje nam je poslužilo kao provjera pred nadolazeći turnir u Kaknju a uskoro će se održati i Državno prvenstvo. Naša ekipa je odlično odradila borbe te su pokazali da su u zavidnoj formi'', rekla je trenerica Klaudia Marić.

Na okupljanju u Posušju treniralo je oko 100 mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora. Konkurencija je bila jaka i svi sudionici su imali dosta borbi s različitim sparing partnerima. Trening je trajao oko dva sata. Ovakve prigode su odlične za razmjenu iskustava, provjeru forme, ali i za sklapanje prijateljstava što je također dio sporta.

Josip Bevanda je nedavno nagrađen od strane Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine za postignute uspjehe u 2023. godini, proglašen je za najboljeg juniora kluba, treći je na Balkanu, viceprvak države, najbolji junior velikog međunarodnog turnira u Zadru te nositelj mnogih drugih medalja s međunarodnih turnira u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Mia Ivanković je aktualna prvakinja Kupa Federacije BiH, najbolja kadetkinja velikog međunarodnog turnira u Zadru te je također osvojila mnoštvo medalja na međunarodnim turnirima u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Foto: Cro Star / Ekipa Cro Star

Marko Bošnjak je treći na Balkanu, prvak Herceg Bosne i također ima veliki broj medalja s drugih turnira.

Lea Krešić, Marko Bevanda i Luka Bošnjak su također bili aktivni cijele godine te su se izborili za medalje na turnirima u Livnu, Visokom, Ulcinju, Posušju, Kaknju, Zenici, Bugojnu, na Korčuli, priopćeno je iz Cro Star-a.

''Naši sportaši su odradili i liječničke preglede. Zdravlje naših sportaša nam je na prvom mjestu te pristupimo pregledima početkom godine kako bi bili spremni i za pripreme i za turnire'', dodala je trenerica Klaudia Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close