Jedanaesti po redu

Održan memorijalni turnir Adis Spahić

Najbolji tehničar bio je Branko Bušković član bokserskog kluba Herceg Novi iz Crne Gore, a najboljim bokserom proglašen je Miloš Budinčić član bokserskog kluba Kralj Tomislav iz Čapljine.
Sport / Ostali sportovi | 29. 11. 2022. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bokserski klub Mostar je i ove godine organizirao jedanaesti po redu međunarodni memorijalni turnir u olimpijskom boksu "Adis Spahić". Pored boksera domaćeg kluba, na turniru su su sudjelovali takmičari iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Međunarodni memorijalni turnir "Adis Spahić" otvorenim je proglasio Dženan Šuta nekadašnji menadžer za sport u sportskom savezu Grada Mostara.

"Želim da iz Mostara odete bogatiji za još jedno boksersko iskustvo i nove uspomene" poručio je Šuta na otvaranju turnira.

"Adis Spahić je bio naš prijatelj, a sport je bio neizostavni dio njegovog života. U njegovu čast bokserski klub Mostar priča o Adisu je priča o njemu je priča o sportu", poručili su organizatori.

Odlukom stručnog žirija za najboljeg mladog boksera memorijalnog turnira proglašen je Vrh Eberl predstavnik Slovenije, najborbenijim parom proglašeni su predstavnik bokserskog kluba „Mostar“ Vide Prkačin i predstavnik kluba borilačkih vještina „Ljubuški“ Leon Vranješ. Najbolji tehničar bio je Branko Bušković član bokserskog kluba Herceg Novi iz Crne Gore, a najboljim bokserom proglašen je Miloš Budinčić član bokserskog kluba Kralj Tomislav iz Čapljine.

Sponzori turnira bili su: Sportski savez Grada Mostara, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Bh Telecom, SFERA doo. Mostar (Nedžad Memić) i Vodovod Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close