Za suce, trenere i borce

Održan internacionalni seminar tajlandskog boksa u Mostaru

Na seminaru je sudjelovalo 20 sudaca, 27 trenera i 20 boraca iz regije.
Sport / Ostali sportovi | 18. 09. 2023. u 21:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u Mostaru je održan intenacionalni seminar tajlandskog boksa za suce, trenere i borce.

Seminar je bio podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu održana je edukacija i licenciranje novih sudaca tajlandskog boksa. Edukaciju je vodio renomirani internacionalni sudac Miljenko Kutleša-Roša.

Savez Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine tom prilikom je izdao sudačke licence sportistima koji su uspješno završili edukaciju.

Seminar za trenere i borce organiziran je u drugom dijelu.

Foto: PR / Održan internacionalni seminar tajlandskog boksa u Mostaru

Predsjednik Sportskog Saveza Grada Mostara Senad Kevelj otvorio je seminar.

Kevelj je naglasio važnost ovakvih seminara i edukacija te kazao da će Sportski Savez Grada Mostara i ubuduće podržati ovakve projekte.

"Raduje nas činjenica da je prvi seminar Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine u Mostaru i ponosni smo da podržavamo ovakve projekte", istaknuo je Kevelj.

Organizator ovog seminara, trener Sportskog društva Reflex Mostar, Enko Alić sudionike je upoznao sa ciljevima i planovima seminara te zahvalio predsjedniku Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine Ante Šimović na ukazanom povjerenju.

Foto: PR / Održan internacionalni seminar tajlandskog boksa u Mostaru

"Posebno bih se zahvalio predsjedniku Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine Anti Šimoviću na ukazanom povjerenju te predsjedniku Sportskog saveza Grada Mostara Senadu Kevelju na podršci kao i
Gradskom Vijeću Grada Mostara na čelu sa Salemom Marićem", kazao je Alić.

Predsjednik Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine Ante Šimović predstavio je voditelje seminara, šesterostrukog prvaka svijeta, legendu tajlandskog boksa, Tajlanđanina Sak Kaoponleka i Sandrina Starčevića predsjednika Saveza Tajlandskog boksa Grada Zagreba koji kao trener iza sebe ima 36 državnih prvaka.

Ovom prilikom Šimović je proglasio Tajlanđanina počasnim članom Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine te mu uručio priznanje. Priznanje je dobio i Starčević koji je izrazio spremnost i želju za buduću saradnju dva saveza.

Na seminaru je sudjelovalo 20 sudaca, 27 trenera i 20 boraca iz regije.

Tajlanđanin nije krio znanje i rado je odgovarao na pitanja te pokazivao detalje i finese koje su ga učinile da se u tom sportu uzdigne iznad drugih i postane prvak svijeta čak šest puta.

Foto: PR / Održan internacionalni seminar tajlandskog boksa u Mostaru

Na svečanosti zatvaranja seminara iz Splita je došao Bruno Cikatić, sin pokojnog Branka Cikatića, pionira borilačkih sportova na ovim prostorima.

Bruno je u ime svog oca Branka sa ponosom primio posthumnu zahvalnicu Saveza tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine kojem je ovaj seminar i
posvećen.

Seminar je održan pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Grada Mostara i Gradskog Vijeća Grada Mostara, a Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine je ovom prilikom ustupilo svoje smještajne kapacitete za potrebe sudionika seminara.

Podsjetimo, Olimpijski odbor BiH je na redovnoj generalnoj skupštini u travnju ove godine uvrstio Savez tajlandskog boksa BiH u svoje članstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close