Bravo!

Odličan rezultat PK Velež u Sarajevu

Ekipa se u Mostar vratila s pet osvojenih medalja (dvije zlatne, dvije srebrne i jednom brončanom).
Sport / Ostali sportovi | 29. 10. 2023. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivački klub "Bosna" iz Sarajeva je ove subote organizirao deveti međunarodni plivački miting pod nazivom "Bosna Piccolo Cup 2023" na kojem je sudjelovalo preko 420 natjecatelja iz Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Na ovom mitingu je sudjelovao PK Velež i to s ekipom od 18 plivača, a to su bili: Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Nejra Crnalić, Hamza Tipura, Emin Begić, Amila Crnalić i Abdullah Marić. Pored njih, učestvovali su još i Nika Ivkov Komarov, Davud Balić, Nejra Bešo, Emir Šepuh, Ajla Crnalić i Mili Novaković kojima je ovo bilo prvo sudjelovanje na natjecanju, ali su odlično "odradili posao".

Ekipa se u Mostar vratila s pet osvojenih medalja (dvije zlatne, dvije srebrne i jednom brončanom).

Ajna Talić (2012.) je osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Fatih Boškailo (2011.) je također osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila tri medalje. Dva puta je bila druga u disciplinama 50 metara delfin i 100 metara mješovito na kojima je osvojila srebrne medalje. Brončanu medalju je osvojila na 50 metara prsno.

Plivački klub "Velež" nastavlja s trenažnim procesom obzirom da ih očekuje veoma naporna dva mjeseca do kraja godine, ali će, kako ističu, svakim danim pomicati svoje granice i težiti da budemo što bolji.

Kopirati
Drag cursor here to close