UFC

Odlazak jednog od najvećih

Posljednjih trinaest godina Aldo je proveo u UFC-u gdje je i bio prvak.
Sport / Ostali sportovi | 19. 09. 2022. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgleda da je još jedna velika karijera došla svome kraju. Osamnaest godina aktivnog natjecanja, a većina toga na visokom nivou krasilo je jednog od najlegendarnijih aktivnih boraca u UFC-u trenutno, Josea Alda. Prema navodima nekih poznatih novinara, Aldo se umirovio iako mu je ostala još jedna borba po UFC-ovom ugovoru.

Video: Jose Aldo highlights

Posljednjih trinaest godina Aldo je proveo u UFC-u gdje je i bio prvak. Aldo se protiv vjerojatno svih najvećih imena svoje kategorije, a i njega se često navodi kao jednog od najboljih boraca, a njegova ostavština će se sigurno još dugo vremena pamtiti.

Prije nekoliko dana njegov dugogodišnji trener Andre Pedernerias je govorio upravo o ovoj temi kazavši kako mu ''nije bio potreban nastavak karijere nakon toga (pobjede nad Edgarom), a sada mu još manje treba. Predlažem mu da završi karijeru. Mislim da je Aldo već ostvario dovoljno, a posljednji meč (protiv Dvalishvilija) ne umanjuje njegovu ostavštinu'', rekao je tada Pedernerias.

Aldo je nakon uspješne karijere u WEC-u prelazi u UFC 2011. godine, a perolaka je bila njegova nova kategorija. Od četvrtog mjeseca 2011. do desetog 2015. držao je titulu u UFC-u i obranio ju sedam puta, a oduzeo mu ju je Conor McGregor.

Nakon toga, na UFC 200 priredbi Aldo je postao privremeni prvak svladavši Frenikeja Edgara, a nakon što je McGregoru pojas oduzet, Aldo je još jednom postao prvak. Uslijedila je borba protiv Maxa Hollowayja koju je izgubio, a izgubio je i revanš.

Odlazi zatim Aldo u bantam kategoriju nakon poraza od Alexandera Volkanovskog, a tu je ostao i do danas. U svojoj bogatoj karijeri je bio na visokom nivou sve do zadnjeg dana i borio se sa najboljim borcima divizije.

Iako se Aldo osobno nije oglasio, nije ni toliko nemoguće da je 'objesio rukavice o klin'. Ukoliko je to istina, jedino što se može reći da se iz sporta povukao kao jedan od najboljih. Zbog toga će njegova ostavština biti u mnogim razgovorima još dugo vremena, piše Fight site.

Kopirati
Drag cursor here to close