Mlada selekcija ostavila dobar dojam

Odbojkašice poražene od Belgije

"Mnogo smo naučili iz ove utakmice, a prije svega stekli nova iskustva. Nažalost nismo u kompletnom sastavu, i igramo s mnogo mladih odbojkašica", naglasio je izbornik Ljubičić.
Sport / Ostali sportovi | 27. 05. 2023. u 23:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH je poražena u prvom susretu skupine A Zlatne lige. Selekcija Belgije je slavila nakon 73 minute igre 3:0, po setovima 25-17, 25-18, 25-17.

Već na samom početku domaće odbojkašice su uspjele stvoriti osjetniju prednost od pet poena, koju su bez problema sačuvale do kraja. Drugi set je bio neka druga priča, s obzirom na to da su odbojkašice BiH držale priključak do 17:16, čak su u nekoliko navrata bile u vodstvu.

Međutim u samoj završnici domaće igračice su napravile seriju 8:2. Treći set je bio otvoren do 12:11, nakon čega su odbojkašice Belgije "pobjegle" na 19:12.

"Mnogo smo naučili iz ove utakmice, a prije svega stekli nova iskustva. Nažalost nismo u kompletnom sastavu, i igramo s mnogo mladih odbojkašica. U narednim utakmicama ćemo pokušati zadržati fokus i koncentraciju i da ćemo imati manje oscilacija u igri. Generalno smo zadovoljni igrom, naravno kada izgubimo, nismo sretni, ali sigurno da možemo bolje u narednim utakmicama" izjavio je između ostalog Stevan Ljubičić, izbornik reprezentacije BiH.

Nakon ovog gostovanja, odbojkašice BiH putuju u Švedsku, gdje će u okviru drugog kola CEV Zlatne lige odmjeriti snage s domaćom selekcijom. Šveđanke su u prvom kolu bile slobodne, te će im to biti prva utakmica grupne faze.

Kopirati
Drag cursor here to close