Kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Odbojkašice bolje od Švicarske

Na kraju mali preokret u finišu četvrtog seta osigurao je prvu pobjede bh odbojkašica u ovom ciklusu. Dajana Bošković je osvojila 21 poen, Anđelka Radišković 11.
Sport / Ostali sportovi | 28. 08. 2022. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH je ostvarila pobjedu u ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo naredne godine. Nakon poraza od Grčke, stigla je pobjeda kontra Švicarske u četiri seta 25-19, 25-20, 26-28, 25-23. 

U prvom setu odbojkašice BiH su se najveći dio posla napravile mini serijom 5:0, kada je Žana Dragutinović bila na servisu. Sa 13:10, BiH je otišla na velikih 18:10, pa prvi set je na kraju priveden bez većih problema kraju. Opet je jedna serija od pet vezanih poena bila dovoljna domaćim odbojkašicama da dođu do drugog seta. U trećem setu BiH je imala dvije meč lopte, ali se Švicarska nekako provukla. Na kraju mali preokret u finišu četvrtog seta osigurao je prvu pobjede bh odbojkašica u ovom ciklusu, nakon sat i 40 minuta igre. Dajana Bošković je osvojila 21 poen, Anđelka Radišković 11.

Podsjetimo, reprezentativke BiH u odbojci su u centar bh., ali i pažnje evropskih medija stigle prije početka ovih kvalifikacija.Tada su po povratku u BiH smještene u jedan podrum gdje su spavale zbog nedostatka soba u hotelu.

"Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP", napisala je tada Milana Božić na Instagramu

Kopirati
Drag cursor here to close