Postala jedna od junakinja igara

Novo zlato za Eileen Gu

"Sada kada je sve završilo, radujem se nevjerojatnom ručku s bakom, koja je doputovala u Kinu iz Sjedinjenih Država. Bit će stvarno posebno, poručila je jedna od junakinja Igara.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2022. u 10:09 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineskinja Eileen Gu pobijedila je u finalu slobodnog skijanja u disciplini halfpipe osvojivši drugu zlatnu medalju i ukupno treću na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Nakon slavlja u disciplini Big Air i srebra u Slopestyleu, kineska "snježna princeza", kako su je prozvali, osvojila je zlato i u Halfpipeu.

Gu, koja je postala popularno lice Igara u Pekingu, u potpunosti je dominirala natjecanjem i zasluženo osvojila zlato s rezultatom 95.25 koji je ostvarila u u svojoj drugoj vožnji.

"Stvarno sam zahvalna što sam ovdje, ne mogu vjerovati da je ovo sve stvarno, toliko volim skijanje i volim vas sve. Osjećam se iscrpljeno, od ceremonije otvaranja do danas skijam svaki dan pa sam umorna, ali osjećam se mirno, osjećam se zahvalno, osjećam se strastveno i osjećam se ponosno, dodala je.

Otkrila je i što će prvo napraviti nakon završetka ZOI.

"Sada kada je sve završilo, radujem se nevjerojatnom ručku s bakom, koja je doputovala u Kinu iz Sjedinjenih Država. Bit će stvarno posebno, poručila je jedna od junakinja Igara.

Kanađanka Cassie Sharpe, koja je prije četiri godine osvojila zlato na natjecanju u Pyongčangu, zadovoljila se srebrom sa svojim najvišim rezultatom od 90.75.

Ova 29-godišnja Kanađanka rekla je da je bila "uzbuđena" zbog svog mjesta na postolju nakon što je prije godinu dana podvrgnuta operaciji koljena.

"Izuzeno sam ponosna i prilično zadovoljna, s obzirom što sam prošla, kazala je Sharpe čestitavši pobjednici.

"Ona je stroj, ne znam kako to radi. Natjecala se u sve tri discipline i osvojila je postolje u sve tri, dodala je.

Kanađanka Rachael Karker osvojila je broncu s najboljom vožnjom od 87.75.

Kopirati
Drag cursor here to close